Quantcast

Į Vasario 16-osios renginius sostinėje – nemokamu viešuoju transportu

  • Teksto dydis:

Vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, vilniečiai ir miesto svečiai švęs įsimintinai – miesto centre laukia nepakartojamas vienybės jausmas ir renginiai, koncertas bei 70 laužų.

Į šventinius miesto renginius sostinėje visi kviečiami keliauti nemokamu viešuoju transportu.

„Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Vilniuje vyks gausybė renginių, kuriuose, kaip įprastai, lankysis tiek sostinės gyventojai, tiek miesto svečiai. Visiems jiems Vasario 16-osios proga jau antrus metus iš eilės suteikiame galimybę viešuoju transportu važiuoti nemokamai. Norime, jog tokią dieną savo keliones planuotis būtų kuo patogiau, o taip pat pavyktų išvengti spūsčių miesto centro prieigose. Gera žinia, jog Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nemokamai viešuoju transportu sostinėje galima keliauti visų trijų valstybinių švenčių metu – Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją ir Liepos 6-ąją, taip pat ir rugsėjo 22 d. – Tarptautinę dieną be automobilio“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Vasario 16-ąją nereikės aktyvinti bilietų viešajame transporte ar mobiliosiose programėlėse m.Ticket bei Trafi. Keleivių kontrolė tądien bilietų netikrins, tačiau stebės tvarką viešajame transporte.

Į Vilniaus miesto centrą galima atvykti 1G, 6G, 10, 11, 33, 53, 88, 89 maršrutų autobusais ir 2, 3, 4, 6, 12, 14, 17, 20 maršrutų troleibusais. Vasario 16-ąją visas viešasis transportas važiuos pagal sekmadienio ir šventinės dienos tvarkaraščius.

Taip pat vasario 16-ąją vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami nemokamai naudotis „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis Ukmergės g. 246 (šalia PC „Senukai“), Sėlių g. 62 (Žvėryne) ir V. Gerulaičio g. 1 (priešais verslo centrą „Technopolis“). Palikus automobilį jose, į miesto centrą bus patogu atvykti viešuoju transportu.

Viešojo transporto judėjimas Vasario 16-ąją

Vasario 16-ąją nuo 10.00 val. vyks Jaunimo eisena „Lietuvos valstybės keliu“ Katedros aikštė – J. Basanavičiaus aikštė – Rasų kapinės. Nuo 18.00 val. Gedimino prospekte liepsnos 70 simbolinių laužų (nuo Katedros iki Lukiškių aikštės), skirtų 1949 m. vasario 16 d. Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio tarybos deklaracijos paskelbimo 70-ąsias metines paminėti. O nuo 19.30 val. Katedros aikštėje vyks Vasario 16-ajai skirtas koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Paraso nemokamai tai vis tiek kazkas loja.. nu negali suo neloti..

Nieko nera uz Aciu

Nieko nera uz Aciu portretas
Kaip cia rasinejama : "nemokamu transportu" . Betgi tai ko gero neatitinka tikroves, nes kazkas visvien tas islaidas tures padengti. Gal net kainuos visa tai brangiau , nei paprastomis dienomis. Tai gal tos "savivaldybes" ir sugebetu parasyti is kieno pinigu, kiena aukomis bus sumoketa uz ta "nemokama transporta"? Tai tik zmogeliams nereikes moketi ta diena ar kita, bet aplamai iplaukos i operatoriu kasa bus atliktos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių