Quantcast

Į sostinės mokyklas užsiregistravo 12 tūkst. moksleivių, pusė jų – pirmokai

  • Teksto dydis:

Likus kiek daugiau nei savaitei iki registracijos į Vilniaus mokyklas pabaigos Vilnius skaičiuoja, kiek moksleivių sulauks kitais mokslo metais: iki šiol jau užregistruota 12 tūkst. moksleivių, daugiau kaip 6 tūkst. jų ateis į pirmąsias klases.

Į 5-ąsias klases užsiregistravo 1738, į 9-ąsias – 2973 mokiniai. Elektroninius prašymus dar galima suskubti pateikti iki gegužės 31 dienos.

Preliminarius sąrašus, į kurią mokyklą yra priimtas vaikas, tėvai galės pamatyti jau birželio pradžioje, mokyklų interneto svetainėse. Apie priėmimą tėvai bus informuoti ir elektroniniu būdu, ir matys e. registracijos sistemoje. Sutartį su mokykla tėvai turi pasirašyti iki rugpjūčio 31 dienos.

Prašymus elektroniniu būdu turėtų pateikti būsimųjų pirmokų, keičiančių mokyklas, pereinančių iš progimnazijas į gimnazijas, atvykusių gyventi į sostinę, tėvai. Mokiniai, kurie pereina mokytis į aukštesnio lygmens programą – penktą, devintą (I gimnazijos) ar III gimnazijos klasę, toje pačioje mokykloje, mokyklos direktoriui pateikia laisvos formos prašymą mokykloje.

Pildant prašymą, yra galimybė rinktis 3 ugdymo įstaigas, tačiau labai svarbu atkreipti dėmesį į keletą detalių: viena iš trijų pasirinktų mokyklų būtinai turi būti priklausanti pagal deklaruotą gyvenamąją vietą, be to, trys mokyklos turi būti nurodomos prioriteto tvarka – pradedant nuo tos, į kurią norima labiausiai.

Augančiame Vilniuje jau kyla naujos mokyklos: statoma mokykla Pašilaičiuose, šalia Gabijos gimnazijos, kurią galės lankyti 1000 mokinių. Kitąmet prie Balsių progimnazijos bus pastatyta pradinė mokykla, kurią lankys apie 600 moksleivių. Dar apie 2 tūkst. naujų vietų moksleiviams bus sukurta tuose rajonuose, kuriuose labiausiai reikia naujų mokyklų – Pilaitėje, Verkiuose ir Pavilnyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių