Quantcast

Į sostinę atvykęs Neringos meras pirmiausia vyko į kapines

„Neringos dienų“ renginyje Vilniaus Rotušėje Neringos meras Antanas Vinkus džiaugėsi kurorto sėkme, miesto garbės ordinais apdovanojo eilę žymių veikėjų ir nepraleido progos pagerbti velionio prezidento Algirdo Mykolo Brazausko.

A.Vinkus, kalbėdamas svečiams, kartojo, kad nepakanka vien žodžiais mylėti Neringą ir kalbėti: „kokia ji graži“, „koks gražus pajūris“ – reikia imtis realių darbų. „Mums visiems reikia ir paramos. Nors mes ir „gydomasis“ miestas, mums taip pat reikia pagalbos“, – kalbėjo A.Vinkus.

Socialdemokratas priminė, kad vasaros sezonas, kuris kurortui yra palankus, tetrunka 2-3 mėnesius ir labai greitai praeina, tad jį reikia kuo maksimaliau išnaudoti.

Meras taip pat pristatė ir didžiausius Neringoje vykdomus projektus. Vienas jų – 500 vietų kultūros namų statybos, prie Kuršių marių planuojamas statyti SPA centras. A.Vinkus informavo, kad Neringoje, ant marių kranto, gali atsirasti naujas 4-5 žvaigždučių ir keturių korpusų naujas viešbutis. Jis esą turės ir reabilitacijos padalinius, o ant marių kranto bus įrengt scena. Viešbutis esą tebūtų 150 vietų.

A.Vinkus taip pat guodėsi, kad kurorto gyventojams ypač sudėtingas būna ruduo, kuomet kartais siaučia audros, dažnai nebūna elektros. Tačiau, pasak mero, tai netrukdo toliau vystyti svarbius projektus: kelių ir dviračių takų remontus ir pan.

Neringos merijos atstovai Vilniuje taip pat apdovanojo kurortui nusipelniusius asmenis – jiems įteikti „Neringos miesto ordinai“.

Miesto apdovanojimus gavo šimtametis aviatorius Viktoras Ašmenskas, Rotušės ceremonmeisteris Saulius Plinkus, kino režisierius Gytis Lukšas, fotomeninkai Antanas Sutkus ir Jonas Staselis, muzikai Algirdas Vizgirda, Rokas Zubovas, Leonidas Šinkariukas ir kiti.

A.Vinkus, kalbėdamas auditorijai, nepamiršo pridurti, kad prieš atvykdamas aplankė A.M.Brazausko kapą Antakalnio kapinėse.

„Šiandien turėjau garbės nuvykti į kapus ir nusilenkiau kaip mokėjau ir pagerbiau jo ekscelenciją, šviesios atminties Neringos garbės pilietį prezidentą A.M.Brazauską“, – ištarė A.Vinkus ir pasiūlė tylos minute pagerbti velionį prezidentą. Rotušės salėje susirinkę žmonės noriai pakluso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pijus

Pijus portretas
Jooo, idiotiškesnės kalbos prie kapo duobės kaip Vinkaus girdėjęs nesu. Taip, Vinkus AMB turi būti dėkingas už savo diplomatinę karjerą- kitaip būtų ramiai sau pensijoj sėdėjęs...

dzukas

dzukas portretas
uztenka sitam komunistui-mokiniui reklamuotis,laikas i graba.

nuomone

nuomone portretas
O kaip gi, juk su bufetava matavosi nelegaliai pastatytus nemelius. O gal ir padovanojo koki kampa daba legalizuojamuose. Pamatysim.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių