Quantcast

Į „Maskvos namų“ ir Vilniaus savivaldybės ginčą įtraukiamas ir VSD

Vilniaus apygardos administracinis teismas iš esmės atnaujino viešosios įstaigos „Maskvos kultūros ir verslo centras – Maskvos namai“ ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos ginčo nagrinėjimą, nusprendęs į bylą trečiuoju suinteresuotu asmeniu įtraukti Valstybės saugumo departamentą.

„Maskvos kultūros ir verslo centras – Maskvos namai“ prašo teismo panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Miesto plėtros departamento sprendimą, kuriuo savivaldybė nepritarė kultūros ir verslo paskirties statinio A. Juozapavičiaus g. 30 projektiniams pasiūlymams. Viešoji įstaiga taip pat prašo įpareigoti Vilniaus miesto savivaldybės administraciją iš naujo svarstyti šį klausimą.  Pasak pareiškėjos, iš savivaldybės sprendimo turinio neaišku, dėl kokių priežasčių nuspręsta, kad pastato paskirtis kelia grėsmę nacionaliniam saugumui, ir kokio pobūdžio grėsmė yra, kuo ji pasireiškė ar gali pasireikšti.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, siekdama nuodugniai ir objektyviai išnagrinėti visas bylai svarbias aplinkybes bei įrodymus ir atsižvelgdama į tai, kad Vilniaus miesto savivaldybės administracija kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą dėl statinio Juozapavičiaus g. 30 funkcinės paskirties grėsmės kėlimo nacionaliniam saugumui vertinimo (šio vertinimo išvados gali turėti įtakos priimant sprendimą), nusprendė Valstybės saugumo departamentą įtraukti į nagrinėjamą administracinę bylą trečiuoju suinteresuotu asmeniu. Vasario 11 d. nutartimi teismas iš esmės atnaujino bylos nagrinėjimą. Byla bus nagrinėjama kovo 24 d. teismo posėdyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kns

Kns portretas
Vilnius Vilniaus rajonas ir ,Visaginas.Yra Lietuvos geda.Nesuprasiu niekada kaip galima gyvent Lietuvoj ir nekalbet lietuviskai.Bet turet lietuvos pilietybe.

Kns

Kns portretas
Ir stabdykit biski jau su tom vidna zitelstvom Lietuvoj.Galvokit apie savo Lietuvius kaip susigrazint.Nykstam ant akiu.Jie bilet priimineja is rusijos ukrainos baltarusijos.Kelkit atlyginima 1000euru i rankas kiek cia tas tesis Nieks niekur neisvazines o grizinet prades.Gryztantiems po 6a zemes pasiulikit.Jus tik savo subine seime ir savo gimine ziurit kaip sukist i siltas vietas.Mes jums paprasti zmones niekas.

Kns

Kns portretas
Kaip galima leist statyt kazkokius Kremliuj pastatus?Zudo zmones po visa pasauli.Jus atsipeikekit biski saugumieciai.Ir aplamai kada isvysit ambasadoriu is LT?Ka galima su Kremlium turet bendro?Rusijos zmones nieko negali.Nes visus uzglusine.Kas tik biski vsio Mirtis.Kur Nemcovas kur Nikita Isajevas ?Kur zurnalistas kur su motociklu numuse maskvoj?Prijimkit mane i departamenta.Tai visokiems dievinancius Putina ir jo rezima viza i ipasa ir pirmyn i Rasija matuchka.Labai kazkaip i viska lengvai ziurit saugumas.Tipo taktiski demokratiski.Pachli jie visi nahui.Kiek Lietuviu iszude.Bilet dar mokytojos mokykloj dievina Putina.Man tai cia yra virs visko
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių