Quantcast

Į kontrabandinių cigarečių „verslą“ įtraukė ir vaikus

Ketvirtadienį Vilniaus 1-ojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus pareigūnai eilinį kartą sostinės Kalvarijų turgavietėje surengė neviešą patikrinimą.

Už neteisėtą prekybą kontrabandiniais tabako gaminiais policijos pareigūnai turgavietėje sulaikė du asmenis. Pas juos rasta ir paimta daugiau kaip 200 pakelių įvairių rūšių cigarečių.

Sulaikytiesiems surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) 163(2) straispnį (akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką).

Teisės pažeidėjams gresia bauda iki 20 tūkst. litų ir prekių konfiskavimas.

Patikrinimo metu sulaikyta kontrabandiniais tabako gaminiais prekiavusi šeima. Į neteisėtą veiklą 51 metų motina buvo įtraukusi ir savo vaikus.

Vienas jų, 11 metų, saugojo tabako gaminius ir juos perduodavo pirkėjams motinai paliepus, kitas stebėjo aplinką - ar greta nėra policijos pareigūnų.

Prevencijos skyriaus pareigūnai šeimynėlę sulaikė. Pas vaiką rasta ir paimta daugiau kaip 100 pakelių kontrabandinių tabako gaminių.

Pradėta administracinė teisena pagal ATPK 163(2) straipsnį bei pagal ATPK 181 straipsnį (tėvų valdžios panaudojimas priešingai vaiko interesams).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių