Quantcast

Į įgriuvą suvirto medžiai: specialistai paaiškino, kodėl ji atsivėrė

Vilnietė trečiadienio rytą Viršuliškėse užfiksavo didelę įgriuvą. Laimė, žmonės nenukentėjo, tačiau išvirto medžiai. Specialistai paaiškino, kodėl šioje vietoje žemė įgriuvo. 

Moteris pasakojo, kad įgriuvą ji pastebėjo prieš Viršuliškių g. 14 esantį namą. Anot jos, šioje vietovėje ir anksčiau yra keletą kartų tekę matyti įgriuvas, tačiau jos buvo ne tokios didelės kaip ši.

„Niekas nenukentėjo, išskyrus tris didelius medžius“, – portalui diena.lt pasakojo vilnietė.

„Vilniaus vandenų“ Komunikacijos skyriaus vadovė Renata Saulytė teigė, kad pranešimą apie vandentiekio avariją dispečerinės darbuotojai gavo trečiadienį, 11 val. Apie tai bendrovę informavo „Vilniaus šilumos tinklų“ darbuotojai.

„Operatyviai į vietą buvo išsiųsta „Vilniaus vandenų“ Avarijų likvidavimo brigada. Pirminiais duomenimis, dėl keičiantis temperatūrai vykstančio grunto svyravimų buvo pažeistas vandentiekio vamzdis, iš jo pasipylęs vanduo išplovė šlaitą. Avarijos vietoje susiformavo įgriuva“, – teigė R. Saulytė.

Į įvykio vietą atvykę specialistai pirmiausiai atliko vandens ir vandens srauto perjungimus.

„Taip buvo užtikrinta, kad vandens tiekimas nesutriko nė vienam bendrovės klientui – jie vandeniu buvo aprūpinti kita linija. Avarijos vietoje bendrovės darbuotojai uždarė sklendes ir nutraukė vandens nutekėjimą. Buvo skubiai imtasi ir visų saugumo priemonių – avarijos vieta aptverta stop juosta bei segmentine tvora. Kaip to reikalaujama sutvarkyti ir nukentėję į įgriuvą įvirtę medžiai – apipjaustytos jų šakos. Avariją lokalizavus buvo tikslinamos jos priežastys, suplanuoti avarijos likvidavimo darbai“, – pasakojo bendrovės „Vilniaus vandenys“ atstovė.

Nustatyta, kad įgriuvos atsiradimo priežastis – vamzdyno lūžis. Anot R. Saulytės, tai dažna avarijų priežastis šių metų laiku. Staigiai keičiantis temperatūrai, svyruoja gruntas, o grunto svyravimai turi įtakos didesniems ar mažesniems vamzdynų pažeidimams.

Pašnekovė džiaugėsi, kad rimtesnių padarinių ši avarija nesukėlė: žmonės nenukentėjo, vandens tiekimas taip pat nebuvo sutrikdytas. „Vis tik padaryta žala gamtai – išvirto du medžiai. Suprasdama kiekvieno reikšmę žaliam Vilniaus miestui, bendrovė, suderinusi su atsakingais specialistais, ieškos vietų,  kur Vilniaus mieste prarastus medžius būtų galima atsodinti – ir ne du, o kur kas daugiau“, – teigė R. Saulytės.

Anot jos, šioje vietoje įgriuva dėl avarijos susiformavo pirmą kartą. Per paskutinius penkerius metus vandentiekio avarija šioje vandentiekio linijoje buvo fiksuota 2018 metų sausio mėnesį.

Pasiteiravus, ką artimiausiu metu žadama daryti šioje vietoje, R. Saulytė teigė, kad avarijos likvidavimo darbai užtruks iki kelių dienų.

„Visos vandentiekio ir nuotekų tinklų avarijos pagal jų mastą, pobūdį, be vandens tiekimo ar nuotekų tvarkymo paslaugų paliktų klientų skaičių yra kategorizuojamos. Pagal tai apibrėžiama ir avarijos likvidavimo trukmė, pilnai atstatant gerbūvį avarijos vietoje. Šios avarijos metu vandens tiekimas vartotojams nesutriko, avarijai likviduoti – suremontuoti pažeistą vamzdį būtini žemės kasimo darbai, speciali technika, tad avarijos likvidavimo darbai užtruks iki kelių dienų“, – teigė pašnekovė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm...

hm... portretas
geriau pakalbėk apie muzikantus ir medikus...

VV

VV portretas
vilniaus vandenyse avarijos yra del auksciausio lygio vadovu nekompetencijos kurie neismano kas yra gamyba ir kas tinkama eksplotacija! kainplauna pinigus per konsultacijas tai ir atsiranda avarijos kur vel plauna pinigus likviduodami be viesuju pirkimu. Ne oro salygos grunta ardo o reik kieist buvusios milicininkus kurie sedi ne savo vietoj
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių