Quantcast

Į darželius patekusių vaikų tėvus ragina suskubti pasirašyti sutartis

  • Teksto dydis:

Labai daug vilniečių, gavusių vietas sostinės valstybiniuose darželiuose iki šiol dar nepatvirtino, kad tikrai juos lankys ir nesudarė sutarčių su ugdymo įstaigomis, nors tam padaryti liko vos trys dienos.

Sostinės savivaldybė primena, kad jau reikia suskubti, nes to nepadarius iki birželio 30 d., ar nepranešus apie svarbias neatvykimo priežastis, vaikas netenka vietos darželyje.

Į darželius patekusių vaikų tėveliai, kurie buvo nurodę savo elektroninio pašto adresą ir telefono numerį, gavo asmeninius pranešimus apie skirtą vietą darželyje: trumpąsias SMS žinutes ir pranešimus elektroniniu paštu.

„Šiemet į sostinės darželius buvo pakviesta daugiau nei 7 tūkst. mažųjų vilniečių. Tačiau iki šiol didelė dalis tėvelių dar neatvyko pasirašyti sutarčių ir sutvarkyti kitų formalumų, kuriuos numato registracijos į vaikų darželius tvarka. Labai norėtume paraginti visus, kurie iš tikrųjų ketina vesti savo vaikučius į savivaldybės darželius, būti aktyviems ir apsilankyti darželiuose dar iki birželio 30 d. Patiems tėvams bus daug ramiau viską atlikus laiku. Po liepos 1 d. savivaldybė fiksuos, kiek laisvų vietų lieka, tėvams nepasirašius sutarčių, į kurias galės priimti šiuo metu eilėje laukiančius vaikus,“ – sako mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Gavę pranešimus apie skirtą vietą darželyje, tėvai (globėjai) turi kreiptis į nurodytą darželį ne vėliau kaip iki birželio 30 d., ir patvirtinti, kad vaikas tikrai lankys darželį. Taip pat reikia pateikti prašomus dokumentus: vaiko gimimo liudijimo kopiją, reikiamas gydytojų pažymas ir dirbančių tėvų pažymą, patvirtinančią, kad įstaigos (įmonės) teikiamoje metinėje A klasės išmokų deklaracijoje gyvenamoji vieta nurodyta Vilniaus miesto savivaldybė.

Sutartį su darželiu gali sudaryti tik tėvai arba vaiko globėjai, kuriems globos teisė nustatyta teisės aktų numatyta tvarka.

Suprantama, kad vasarą, atostogų metą, ne visi tėvai gali iki birželio 30 d. atvykti į darželius. Išvykus atostogų, ar susirgus, būtina pranešti darželio vadovui (elektroniniu pranešimu ar registruotu laišku) - nuo kada vaikas pradės lankyti darželį ir kada bus pateikti reikiami dokumentai. Nepranešus apie neatvykimą pateisinančias priežastis iki birželio 30 dienos, vaikas neteks vietos darželyje. Savivaldybė prašo darželių vadovų tokiais atvejais mėginti susisiekti su tėvais ir tik nepavykus to padaryti, po liepos 1 dienos braukti iš sąrašų.

Kasmet apie 10 proc. tėvų nesudaro sutarčių laiku, arba atsisako gautos vietos darželyje. Apsigalvojus, apie tai būtina informuoti darželio administraciją. Atsilaisvinusios vietos pasiūlomos kitiems vaikams, laukiantiems eilėje. Šiuo metu elektroninėje registracijos į darželius sistemoje skirtos 7198 vietos vaikams.

Primename, kad pasitikrinti informaciją apie gautą vietą darželyje galima prisijungus prie www.vilnius.lt, pasirinkus skiltį „Mano darželis“ ->„Lankantys įstaigas vaikai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių