Quantcast

Gyvūnus šventėje laimino vienuoliai

Prie akcijos, skatinančios susimąstyti apie gyvūnų teises, organizavimo prisidėjo ir pranciškonų vienuoliai. Sereikiškių parke jie šventino tiek gyvūnus, tiek jų šeimininkus.

Sekmadienis, Tarptautinė gyvūnų diena, geru oru nelepino: siaučiant vėjams ir lietui daugelis vilniečių nusprendė likti namie. Nepaisant to, Sereikiškių parke į šventę gyvūnams susirinko gausus jų mylėtojų būrys. Daugelis jų atsivedė savo šunis, tačiau buvo ir atsinešusių kates ar net žiurkėnus.

Šv.Pranciškus yra paskelbtas gyvūnų globėju, todėl ši diena visuomet ypatinga ir pranciškonams. Pasveikindami susirinkusius jie ragino žmones susimąstyti apie gyvūnų teises ir būtinybę žmonėms jais pasirūpinti.

Jėgas suvienijusios įvairios gyvūnus globojančios organizacijos pristatė naują iniciatyvą. Vilniaus mokyklų moksleiviai pagamino aštuonias šėryklas katėms, kurios bus išdalintos skirtingoms miesto seniūnijoms. Kartu su benamių gyvūnu maitinimu bus vykdoma ir sterilizavimo programa.

"žmonės maitina gyvūnus ir dabar, tačiau dabar bus specialiai tam skirtos vietos. Tikimės, kad žmonės vėliau ir patys imsis panašių iniciatyvų", - kalbėjo Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus pirmininkė Danutė Navickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių