Quantcast

Gyventojams atvertas pasivaikščiojimo takas Justiniškėse

Rytoj sostinės gyventojai turi paskutinę galimybę pateikti idėjas, kaip pagerinti savo gyvenamąją aplinką ir gauti dalį iš daugiau nei 300 tūkst. eurų „Dalyvauk! Vilnius“ seniūnijų biudžeto, informuoja Vilniaus savivaldybė.

Įsibėgėjant šių metų projektui, Justiniškėse atvertas pasivaikščiojimo takas visomis oro sąlygomis.

„Justiniškės – viena iš tankiausiai apgyvendintų sostinės seniūnijų, neturinti daug parkų. Todėl senjorų, šunų mylėtojų ir pasivaikščiojimo entuziastų natūraliai išmintą duobėtą taką atokiau nuo daugiabučių kiemų ir gatvių pavertėme pasivaikščiojimui skirta erdve“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė.

Išmintoje pievoje besitęsiančio 470 m tako pagrindas įrengtas iš dolomitinės skaldos užpildo ir sutankintas dolomito atsijomis. Dalis tako eina per blindžių giraitę.

Justiniškių pasivaikščiojimo taką kaip geriausią idėją išrinko seniūnijos gyventojai pirmą kartą įgyvendintame projekte „Dalyvauk! Vilnius“. Šiemet projektas vyksta antrą kartą ir jau visose sostinės seniūnijose. Visoms idėjoms įgyvendinti bus paskirstyta per 300 tūkst. eurų. Anksčiau šias lėšas planuodavo seniūnai ir seniūnės, sudarydami metų planus.

Idėjas aplinkai gerinti vilniečiai dar gali teikti iki spalio 9 d. platformoje  http://dalyvauk.vilnius.lt. Už tinkamomis pripažintas idėjas užsiregistravę gyventojai galės balsuoti nuo lapkričio 16 d. Už konkrečią idėją galės balsuoti ne jaunesni nei 16 metų asmenys iš konkrečios seniūnijos. Kiekvienas balsuojantis turės teisę balsuoti už vieną labiausiai patikusią ir, jo vertinimu, geriausią idėją.

Su visomis projekto datomis, sąlygomis, konkrečiomis kiekvienai seniūnijai skirtomis sumomis gyventojai gali susipažinti „Dalyvauk! Vilnius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių