Quantcast

Gydytis į Vilnių atskraidintas Euromaidano dalyvis, jį aplankė prezidentė

  • Teksto dydis:

Ankstų trečiadienio rytą į Lietuvą atskraidintas per protestus Kijeve nukentėjęs Ukrainos pilietis - tai pirmasis ukrainietis, atvykęs gydytis į Vilnių.

Tai BNS patvirtino sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis. Ukrainietis paguldytas į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę Lazdynuose.

"Ligonis šiuo metu yra mūsų ligoninėje ir yra apžiūrimas medikų", - BNS trečiadienio rytą sakė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės atstovė spaudai Agnė Ignatavičienė.

Kol kas išsamesnių duomenų apie atvykusį ukrainietį ir jo būklę ligoninės atstovai neteikia.

Trečiadienio rytą aplankyti Vilniuje gydomo Ukrainos piliečio į ligoninę atvyko prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Sužeistajam Prezidentė palinkėjo sveikatos ir kuo greičiau sustiprėti po sunkių sužeidimų.

„Nepateisinama, jog Ukrainoje nerandamas taikus krizės sprendimas ir prieš žmones naudojama brutali jėga bei smurtas. Lietuva gerai supranta Ukrainos žmonių demokratijos siekius ir yra pasirengusi padėti. Profesionalūs lietuvių medikai suteiks geriausią medicininę pagalbą ir priežiūrą", - sakė Prezidentė.

Prezidentės D.Grybauskaitės patarėja Jovita Neliupšienė praėjusią savaitę teigė, kad gydytis ir reabilitacijai į Lietuvą turėtų atvykti daugiau asmenų iš Ukrainos.

Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui pernai lapkritį atsisakius pasirašyti Ukrainos ir Europos Sąjungos asociacijos bei laisvos prekybos sutartį, į gatves išėjo tūkstančiai ukrainiečių. Protestams peraugus į susirėmimus su milicija ir specialiosiomis pajėgomis, keli žmonės žuvo. Tikslus sužeistųjų skaičius nėra žinomas, remiantis įvariais šaltiniais, jų gali būti pusantro šimto ar kelis kartus daugiau.

Antradienį siekdamas padėti išspręsti jau du mėnesius trunkančią žmonių gyvybių pareikalavusią krizę atsistatydino Ukrainos premjeras Mykola Azarovas. Ukrainos Aukščiausioji Rada taip pat antradienį atšaukė protestus varžantį įstatymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai irenai nakaitei

tai irenai nakaitei portretas
ir anonimui. ar užmiršote, kai Lietuvai grąsino ruskių tankai ir nužudė 14 patriotų bei sužeidė tūkstančius? Tuomet priėmem visokią pagalbą ir buvome dėkingi. Dabar prireikė pagalbos kitiems ir mes ją, kokią galime, tokią ir suteikiame. Nereikia skleisti nesąmonių apie mirštančius vaikus, kurių tėvai neišgali nupirkti vaistų. Yra kelios itin retos ligos, kurias gydyti Lietuva nepasiruošusi, bet šį klausimą sprendžia. Apie kokias šeimas metamas į gatvę rašai? ar apie tas, kurios nepasotinamai daug sėmėsi iš bankų, o paskui negalėjo grąžinti skolų? apie kokius badaujančius rašai? Apie tuos, kurie visą gyvenimą prie sovietų gyveno kaip inkstai taukuose, o nūnai likę be mokslo ir užtarėjų, rėkia ir klykia? jei tavo brolis vienišas, kodėl jo nelankai ir nepadedi? Juk esi sesuo. Kodėl jam amputuota koja, turėjo būti labai rimta priežastis, pvz., cukraligė, alkoholizmas, trauma ir pan. Tad rūpinkis juo, kreipkis į ministrus, Andriukaitį ir kt. Kažkas neaišku su tavo aprašyta istorija.

Irena Nakaitė

Irena Nakaitė portretas
Kiek dar Lietuvos paprastų lietuvių turės numirti, kad Ukrainos didvyriams suteiktume kuo geriausią medicininį aptarnavimą, brangiausius vaistus ir aukščiausią slaugą ir priežiūrą. Ar normalu, kad tie kurie gali valdyti, "uždirba" užsieniuose slapstydamiesi,ilsėdamiesi,ar gydydamiesi nuo alkoholizmo, 10 tūkstančių ir skundžiasi,kad mažai ir vis dasideda iš tų,kurie gauna 600 arba vos virš 1000 kruvinu prakaitu užsienio firmose Lietuvoje. Ar normalu,kad vadinamės teisine valstybe,jeigu valdžia piktdžiugiškai pažeidusi įstatymą,jį tuojau pakeičia ir prisitaiko palankiu sau.

Irena Nakaitė

Irena Nakaitė portretas
Gerbiama ir mylima mūsų Prezidente, Motina ir Tėve mūsų Žiūriu į Jūs taip gražiai besišypsančią šalia stovinčio Ukrainos didvyrio ir verkiu kruvinomis ašaromis Kuo šitaip Lietuvai nusipelnė tas ir tie kurie dar atvažiuos,kur jau skirta 50 tūkstančių beveik 100 pensininkų už tiek visą mėnesį gyvena geriausia priežiūra ir pagalba ir kuo Lietuvai nusikalto jos pilietis, kad ir mano brolis kuriam nupjovus iki juosmens koja baigėsi gydymo limitai ir jis atviromis žaizdomis nejudantis numestas į savo namus,kur gyvena vienišas,o valdžia sako,kad jam niekas nepriklauso,tegul džiaugiasi 135 litų pašalpa ir keliomis 10litų kompensacija už šildymą. Kuo nusikaltome mes kaimo ir atokesnių rajonų Lietuvos piliečiai,kad neturime jokios medicininės pagalbos nesulaukiam greitosios nuvežti į ligonines mirštame priėmimuose ant neštuvų ar prie gydytojų durų kurie nesusitaria kas priims tą nereikalingą jiems ligonį Čia tikri faktai
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių