Quantcast

A. Gustaičio aviacijos institutas prisijungė prie technologijų plėtros tinklo PEGASUS

  • Teksto dydis:

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) Antano Gustaičio aviacijos institutas prisijungė prie tarptautinio aviacijos ir kosmoso technologijų plėtros tinklo PEGASUS.

Kaip šeštadienį pranešė VILNIUS TECH, prieš priimant aukštojo mokslo įstaigą į šią bendruomenę, du metus buvo vykdomas universiteto studijų vertinimas.

„VILNIUS TECH yra pirmasis universitetas Baltijos šalyse prisijungęs prie šios bendruomenės. Tinklas vienija 11 Europos šalių ir 28 elitinius universitetus, tarp kurių yra Delfto technikos universitetas, ENAC, Kranfieldo universitetas, Milano politechnikos universitetas, KTH karališkasis technologijų institutas, Turino politechnikos universitetas, Berlyno, Braunšveigo ir Dresdeno technikos universitetai“, – rašoma pranešime.

Aukštosios mokyklos teigimu, tinklo partneriai tyrinėja ir dalinasi žiniomis apie aviacijos ir kosmoso technologijas, o PEGASUS užtikrina efektyvią žinių ir informacijos sklaidą tarp universitetų.

„Tai visiems tinklo nariams suteikia galimybę gilinti žinias partnerių universitetuose. Įgytos patirtys padės ir toliau tobulinti studijų kokybę, bei užtikrinti ruošiamų aviacijos specialistų konkurencingumą ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje“, – teigiama pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių