- DMN inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
-
Gurmaniškai papietauti jau galima ir Vilniaus padangėje
Daugiau nei 30 pasaulio šalių aplankęs projektas „Dinner in the Sky“, gurmaniškas vaišes organizuojantis pusės šimto metrų aukštyje, į savo veiklos zoną įtraukė ir Lietuvą. „Dangaus restoranas”, kurį amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ įtraukė į neįprasčiausių valgymo vietų 10-uką, jau nuo antradienio įsikūrė Vilniaus rotušės aikštėje.
Čia veikia kranas, specialią 22 vietų platformą su stalu ir kėdėmis pakeliantis į 50 m aukštį. Pakėlimo metu svečiai gali mėgautis ne tik sostinės panorama iki šiol nematytu rakursu, bet ir išskirtiniais patiekalais. Kartu kyla virtuvės šefas – patiekdamas patiekalus jis betarpiškai bendrauja su svečiais.
Pademonstruoti kulinarijos meno į Vilnių atvyko pastarųjų trejų metų geriausio Švedijos restorano „Frantzen/Lindeberg“ savininkas ir vyriausiasis virėjas Björn Frantzen. Šis restoranas praėjusią savaitę paskelbtame 2012 m. geriausių pasaulio restoranų 50-uke (The Worlds 50 BestRestaurants), užėmė 20-ąją vietą ir iš visų sąrašo dalyvių atliko didžiausią šuolį aukštyn, lyginant su 2011 m.
B. Frantzen žada vilniečių gomurius pamaloninti patiekalais su triufeliais, aukšlės ikrais, rūkytu unguriu, artišokais, voveraitėmis, juodosios arbatos putėsiais, klevų sirupe marinuotais pomidorais bei kitais gardumynais. „Dinner in The Sky“ turui Vilniuje bus pasirinktas ir vietinis kulinarijos šefas, o prie turo organizavimo Lietuvoje prisidės Vilniaus miesto savivaldybė, bendrovė „Electrolux“ ir „Pernod Ricard“ su MUMM šampanu.
Norintys apsilankyti „Dangaus restorane“ Vilniuje nuo birželio 12 d. jau dabar gali rezervuotis vietas, rinkdamiesi iš pusryčių, priešpiečių, šampano danguje ir vakarienės. Vienas pakėlimas trunka nuo 20 iki 60 min, o vaišių danguje kainos prasideda nuo 99 Lt.
2008 m. Belgijoje pradėtą projektą organizuoja „Events in the Sky“. Visa jo techninė įranga yra suprojektuota remiantis vokišku DIN 4112 standartu ir yra gavusi saugumo patvirtinimus iš itin griežtus reikalavimus taikančių šalių, tokių kaip JAV, Kanada, Australija, P. Afrika.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
M. Skuodis: naujas terminalas Vilniaus oro uoste didins jo pajėgumus
Vilniaus oro uoste antradienį oficialiai pradėtos naujojo išvykimo terminalo statybos. Anot susisiekimo ministro Marius Skuodžio, jis ne tik padidins oro uosto pajėgumus, bet ir pakels kokybės kartelę. ...
-
Vilniuje baigta restauruoti Šv. Kotrynos bažnyčia
Vilniuje baigta restauruoti Šv. Kotrynos bažnyčia, esanti šalia S. Moniuškos skvero. ...
-
Vilniuje atidarytas didžiausias gyvūnų gydymo kompleksas: gelbės kates, lemūrus, krevetes7
Vilniuje, Lazdynuose, antradienį atidarytas didžiausias Lietuvoje gyvūnų gydymo ir sveikatinimo kompleksas. ...
-
Vilniaus oro uoste pradedamos naujo išvykimo terminalo statybos5
Vilniaus oro uoste antradienį oficialiai pradedamos naujojo išvykimo terminalo statybos. Terminalą už 50,2 mln. eurų (su PVM) statys konkursą laimėjusi bendrovė „Eikos statyba“. ...
-
Skelbiamas konkursas Vilniaus miesto istorijos tyrėjams
Domiesi ir tyrinėji Vilniaus istoriją? Vilniaus miesto savivaldybė kviečia mokslininkus ir tyrėjus dalyvauti Vilniaus miesto istorijos tyrėjų konkurse ir gauti stipendiją. ...
-
„Ryanair“ mažins skrydžių iš Vilniaus8
Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pranešė nuo būsimo vasaros sezono pradžios nebeskraidysianti dviem maršrutais ir rečiau skraidysianti 11 maršrutų – bendras esamų bei planuotų skrydžių dažnumas suma...
-
Lietuviai aktyviai padeda Ukrainai, bet Pilietinės galios indeksas sumenko42
Nepaisant aktyvaus lietuvių įsitraukimo padedant Rusijos užpultai Ukrainai, 2022-ųjų Pilietinės galios indeksas (PGI) sumenko, pirmadienį skelbia tradicinį tyrimą atlikęs Pilietinės visuomenės institutas. ...
-
NT rinkos dalyviai palankiai vertina ministerijų miestelio planus, bet mato rizikų
Nekilnojamojo turto (NT) rinkos dalyviai palankiai vertina Vyriausybės planus Vilniaus centre iki 2028 metų įrengti ministerijų ir kitų valstybės įstaigų miestelį, nors mato politinių ir finansinių projekto įgyvendinimo rizikų. ...
-
Šalia Vievio perlaidoti praėjusio amžiaus pradžioje žuvę lietuvių ir lenkų kariai1
Elektrėnų savivaldybėje, netoli Vievio esančiose Kurkliškių kapinėse, penktadienį iškilmingai perlaidoti anksčiau rastų Lietuvos ir Lenkijos karių palaikai. ...
-
Teismas atvėrė P. Gražuliui duris į rinkimus, nurodė VRK leisti jam sumokėti užstatą25
Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atvėrė Seimo nariui Petrui Gražuliui duris dalyvauti Vilniaus miesto ir savivaldybės tarybos rinkimuose. ...