Quantcast

Guggenheimo muziejui prie Baltojo tilto savivaldybė nepritarė

Vilniaus miesto savivaldybės taryba penktadienį nepritarė teritorijos greta Baltojo tilto konceptualiajai daliai. Šioje vietoje buvo numatytas Guggenheimo muziejus.

Teritorijoje taip pat planuota nutiesti Kernavės gatvę, naują tiltą per Nerį, įrengti dviejų lygių Konstitucijos pr. – Kernavės gatvės sankryžą, Linkmenų gatvės pratęsimą iki Upės gatvės, nutiesti Kreivąjį tiltą ir kt.

Prioritetinis siūlomos koncepcijos tikslas buvo integruoti Neries upę į miesto urbanistinę struktūrą. Bedramiestiniu požiūriu numatyta teritorija yra vieno iš svarbiausių miesto probleminių arealų aplinkoje. Jo tinkamas sprendimas turėtų lemiamų pasekmių sostinės morfologijos tęstinumui ir įvaizdžio formavimui.

Motyvų, kodėl nepritarta Guggenhaimo muziejaus koncepcijai greta Baltojo tilto savivaldybės pareigūnai penktadienį neatskleidė. Iškart po sprendimo paskelbimo žinantys sprendimo priežastis valdininkai jau buvo baigę darbą ir žadėjo komentarus pateikti pirmadienį.

Praeitų metų balandį Guggenhaimo muziejaus Vilniuje architektūros projektų konkurso nugalėtoju buvo paskelbta irakiečių kilmės britų architektė Zaha Hadid.


Šiame straipsnyje: gugenhaimasBaltasis tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių