Quantcast

Gugenheimo muziejus - „labiausiai laukiamas“ VEKS projektas

Nors kalbos apie kontroversišką Gugenheimo muziejaus projektą ekonominės krizės metu pritilusios, tačiau oro linijų bendrovės "Brussels Airlines" žurnale muziejaus pristatomas kaip labiausiai laukiamas Vilniaus, šių metų Europos kultūros sostinės, projektas.

Buvusio Vilniaus mero liberalcentristo Artūro Zuoko bendražygiai užsimena, kad "krizė - idealus momentas tokiems projektams".

Balandio mėnesio skrydžio žurnalo numeryje Lietuva pristatoma straipsniu "State of art" ("Meno šalis" - BNS), kuriame remiantis buvusiu Vilniaus meru, liberalų sąjūdžio pirmininku Artūru Zuoku teigiama, kad muziejus turi būti pradėtas statyti 2010 metais ir baigtas 2012-aisiais.

Belgijos oro linijų bendrovė "Brussels Airlines", kovo pabaigoje pradėjusi skrydžius tarp Vilniaus ir Briuselio, keleiviams skirtame žurnale cituoja A.Zuoką, kuris tikisi "pozityvios šiuolaikinio meno bendruomenės sąveikos" ir teigia, kad bendradarbiaujama ne tik su Gugenheimu ir Ermitažu, bet ir Serpantine galerija Londone, Ludwigo muziejumi Kiolne. Žurnale pateiktas ir irakiečių kilmės architektės iš Londono Zahos Hadid suprojektuoto "Ermitažo/Guggenheimo" muziejaus grafinis maketas.

Pasak sostinės vicemero, A.Zuoko partijos bendražygio Gintauto Babravičiaus, pasikeitus Vilniaus valdžiai apie Gugenheimo muziejaus statybas sostinėje vėl imta kalbėti - projekto galimybėms įvertinti savivaldybėje įkurta darbo grupė, kuriai vadovauja pats G.Babravičius.

"Idėja statyti muziejų, aš sakyčiau, ne gaivinama, bet nebemarinama. Po dvejų metų politinės žiemos, kada vien už mintis buvo kabinėjamasi, ieškoma sliekų", - BNS aiškino G.Babravičius.

Jo teigimu, prieš keletą savaičių įkurta darbo grupė dar tik renka medžiagą. Ją įvertinusi darbo grupė turės pateikti išvadas dėl projekto tęsimo galimybių sostinės savivaldybės tarybai.

G.Babravičius tikino, kad sunkmetis tokio muziejaus statyboms yra labai tinkamas laikas.

"Krizės - idealus momentas tokiems projektams", - kalbėjo G.Babravičius ir aiškino, kad tokie projektai gali būti labai naudingi.

Šis projektas esą pristatomas užsienio valstybėms ir visi į jį žiūri "su pavydu". Būtent šį projektą Lietuva pristatė nekilnojamojo turto parodoje Kanuose.

Anksčiau skelbta, kad sostinėje prie Baltojo tilto turėtų iškilti iki 2013 metų, jis būtų finansuojamas iš privačių rėmėjų ir valstybės bei sostinės savivaldybėmis lėšomis, taip pat - iš ES fondų.

Skaičiuojama, jog muziejaus statybos gali kainuoti apie 260 mln. litų.

Daugiafunkcinio kultūros centro statybai buvo pritaręs buvusios socialdemokrato Gedimino Kirkilo vadovautos Vyriausybės strateginio planavimo komitetas.

Vilnius - vienas pirmųjų iš Rytų Europos ir Baltijos valstybių sostinių, gavusių prestižiniu laikomą Europos kultūros sostinės statusą. Šį statusą 2005 m. suteikė Europos Taryba. Europos kultūros sostine Vilnius 2009-aisiais tapo kartu su Austrijos miestu Lincu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB “BNS” sutikimo draudžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių