Quantcast

„Grinda“: snygiui aprimus aptarnaujamos mažesnės gatvės

Vilniaus mieste kelius ir gatves prižiūrinčios įmonės „Grinda“ atstovas Egidijus Steponavičius sako, kad, aprimus snygiui, nuo trečiadienio technika iš pagrindinių maršrutų nukreipiama į mažesnes gatves.

„Jau vakar iš pagrindinių maršrutų technika buvo nukreipiama į maršrutus, kurie jau truputį anksčiau laukė savo eilės. Periferiniai maršrutai, aptarnaujančios gatvės aptarnaujamos jau nuo vakar vakaro ir dabar – taip pat. Labai natūrali seka: pirmiausia tvarkėme prioritetinio pirmumo gatves, o dabar jau einame į smulkesnes gatveles“, – Eltai sakė „Grindos“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas E. Steponavičius.

„Pajėgos lieka iš principo tos pačios, nes miestas didelis, gatvių daug, jas reikia išvalyti. (...) Kelininkai pradeda ruoštis snygiui anksčiau, negu jis prasideda, ir po to, kai baigia snigti, mes dar kelias paras valome miestą gana intensyviai“, – pridūrė E. Steponavičius.

Jo teigimu, dabar gatvių priežiūrai naudojama ir ta technika, kuri paprastai naudojama tik vasarą.

„Pavyzdžiui, greideriai, kurie vasarą paprastai naudojami gruntinių gatvių priežiūrai, žiemą, jei reikia pašalinti didesnį sniego kiekį, gali būti puikiai naudojami, ir mes tai darome“, – sakė „Grindos“ atstovas.

Hidrometeorologijos tarnyba ketvirtadienį ryte skelbė, kad storiausia sniego danga (daugiau nei 30 centimetrų) fiksuojama šalies rytuose tarp Alytaus ir Vilniaus. Taip pat apie Varėną, Ukmergę. Tauragnuose (Utenos r.) ir Liukonyse (Širvintų r.) sniego danga siekia 38 centimetrus.

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad, neatlaikęs sniego sankaupos, subliuško sostinės Pilaitės gimnazijos futbolo maniežą dengiantis kupolas.


Šiame straipsnyje: grindasnygissostinės gatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių