Quantcast

Grigiškės bijo, kad teks priimti migrantus: iš valdžios pasigenda informacijos ir tvirtesnio žodžio

  • Teksto dydis:

Grigiškių gyventojai parengė peticiją, kurią pasirašė per tūkstantį žmonių. Ir tikisi, kad bent taip išvengs migrantų Grigiškių centre. Vis dėlto, kaip bus toliau, dar nežino nei gyventojai, nei savivaldybė, informuoja LNK.

„Čia miesto centras, mes stovime prie mokyklos, kurioje norėjo apgyvendinti (migrantus, – aut. past.) Vidaus reikalų ministerija“, – žurnalistams pasakojo grigiškietis Andrejus Kažuro.

Tai – viena iš vietų, kurias pasiūlė Vilniaus savivaldybė, kur būtų apgyvendinami pabėgėliai. „Prie šios mokyklos yra vaikų centras, todėl mes daugiausiai nerimaujame“, – kalbėjo pašnekovas.

Už 100 metrų nuo šios apleistos mokyklos įsikūrusios parduotuvės, stovi daugiabučiai, o dėl migrantų apgyvendinimo su migrantais niekas nesitarė. „Niekas nieko neaiškino. Buvo mesti adresai, kur jie turi būti apgyvendinami“, – pridūrė A. Kažuro.

Aš tikrai nesuprantu tų pabėgėlių. Jie nei dirbti nori, dar pinigų jiems duoti. Mes patys neturime už ką gyventi, suprantate?

Gyventojai taip pat įsitikinę, kad vieta apgyvendinti nelegalius migrantus – netinkama. „Pas mus ir taip yra butai, kuriuose gyvena migrantai, mes tikrai padedame, bet čia jau yra perteklinis dalykas. Sakyčiau kažkur atokiau turėtų būti, bet ne tokioje gyvenvietėje, pats centras“, – kalbėjo grigiškietė.

„Aš tikrai nesuprantu tų pabėgėlių. Jie nei dirbti nori, dar pinigų jiems duoti. Mes patys neturime už ką gyventi, suprantate?“ – situaciją komentavo kitas pašnekovas.

Todėl grigiškietis A. Kažuro parengė peticiją ir ją pasirašė virš tūkstančio gyventojų. Ją įteikė savivaldybei ir ministerijai. „Grigiškių atveju migrantus planuojama apgyvendinti tankiai gyvenamoje teritorijoje. Minėtas apleistas mokyklos pastatas yra šalia veikiančios Grigiškių gimnazijos“, – informaciją, aprašytą peticijoje, žurnalistams skaitė vyras.

„Mes suprantame, kad vienai ar kitaip, bus gyventojų nepasitenkinimas, kokias patalpas beskirtume. Mes dėjome visas pastangas ir ieškojome patalpų, kurios galėtų būti toliau nuo gyvenamųjų vietų. Žinoma, Vilnius yra tankiai apgyvendintas ir tokių patalpų mes neturime“, – teigė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė.

Bet jei įtraukė į sąrašus, nereiškia, kad apgyvendins, tikina savivaldybė. „Tai yra tik galimos patalpos. Kaip ir minėjau, mes irgi vykdome nurodymus aukštesnių institucijų ir mes lygiai taip pat nesame suinteresuoti, kad žmonės apsigyventų kuo arčiau mūsų žmonių“, – tikino savivaldybės atstovė.

Tačiau grigiškiečiui vis tiek neramu. Sako parašus surinko ir tikisi, kad migrantų nesulauks. Bet ramybės vis tiek nėra. „Mes tvirtinti negalime tiesiogiai. Bet mes tikėsimės, kad Agnės Bilotaitės žodis bus tvirtesnis negu ji sako. Pamatysime“, – kalbėjo A. Kažuro.

Mes dėjome visas pastangas ir ieškojome patalpų, kurios galėtų būti toliau nuo gyvenamųjų vietų. Žinoma, Vilnius yra tankiai apgyvendintas ir tokių patalpų mes neturime.

Kad informacijos trūksta iš valdžios institucijų, skundžiasi ir kiti gyventojai. „Mes visą laiką dažniausiai sužinome, kai traktorius atvažiuoja. Čia ir yra ta spraga sakyčiau. Jeigu Vyriausybė kažką tokio numato, aišku, visi slepiasi, (...), padeda parašus, o srėbti žmonėms paprastiems“, – tikino grigiškietė.

„Patvirtinimo trūksta, kad nebus. Mes kažkur gaudome, mes kažkur gaudome ten, gaudome ten, o iš esmės – niekas nieko nežino. Viskas po klaustuku. Atsibundi ryte – yra“, – situaciją komentavo kita moteris.

„Iš kur mes žinome, aš nežinau – bus ar nebus šių pabėgėlių. Trūksta informacijos“, – žurnalistams tvirtino kita gyventoja.

Prieš keletą savaičių Vilniaus savivaldybė išplatino sąrašą vietų, kur galėtų būti apgyvendinami migrantai. Sąraše – du pastatai. Vienas iš jų – Grigiškėse. „Toliau informacijos mes lygiai taip pat jokios neturime“, – sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė L. Koriznienė.

Dabar ministerija tikina, kad Grigiškės, kaip ir keletas kitų vietų, nėra tinkamos. „Čia vienas iš svarbesnių momentų, kad nebūtų tie apgyvendinimo objektai išbarstyti atskirose savivaldybėse, nes tai yra logistiškai nepatogu. Tuos objektus reikia saugoti, užtikrinti žmonių, gyvenančių tose vietovėse, saugumą“, – kalbėjo vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

Mat pabėgėlius ketinama apgyvendinti tik arčiau pasienio, o tokios vietos kai Grigiškės pasirinktos jei migrantų srautas išaugs ir jų paprasčiausiai nebus kur dėti. „Tų objektų, kurie mums buvo pasiūlyti pirmame etape, tikrai nevertiname rimtai. Priežastys yra tokios, kad mes logistiškai ieškome didesnių teritorijų ir didesnių objektų“, – teigė viceministras.

Tačiau ar įmanoma, kad Grigiškėse migrantai taip ir nebus apgyvendinti? „Įmanoma, aš manau, kad taip ir atsitiks“, – pridūrė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arabus veža ne lukošenka

arabus veža ne lukošenka portretas
arabizacija ir negrofikacija yra šitos nevispročių valdžios planuose senai.lukošenkai pasiulyta suvaidinti tarpininką ir tiek.

Anonimas

Anonimas portretas
AR TUOS pabegelius irgi taip tyriat del ivairiu ligų kaip lietuvius tikiuosi jie irgi susimoka kaip mes.O kaip pas juos su PSD iš ju irgi atbuline tvarka pinigus nurašysit o tai iš manes tai išsireikalavote nors aš privačiai drausdavaus. SPIDU musulmonai gal ir ne, ten pas juos tuo atžvilgiu griežtai ,bet su negrais tai bėda. o tbc ir kitos ivairios ligos kur tyrimu rezultatai, velniai žino kokiu ligu jie mums atneš.Visuomene nori žinoti. BE sveikatos sertifikato nesugalvokite juos paleisti ganytis.JEI juos paleist ganytis prie mano kaimo ir mano karvutes nuo tu juoduliu gaus stresa ir nustos taip gerai pienuka duoti, aš tikiuosi kompensacija gausiu. O jai rimtai tai dabartinė valdžia nekontroliuoja pasienyje padėties nors tai ir netik dabartines valdžios nuodemė,bet kad G.LANZBERGIS viska padarė LUKOŠENKAI išsigasti po jo rinkimu tai taip .išgastis praėjo,prasidėjo kerštas.

bilotatė

bilotatė portretas
rinkimus laimėjo grigiškėse.Atsidėkos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių