Quantcast

Gražuolei – pelenės dalia

Ar kas nors drįstų gražiausią savo šalies merginą išsiųsti į konkursą „Mis Pasaulis“ be šventinės suknelės? Lietuviai būtent taip ir pasielgė.

Išdidi šypsena, gera nuotaika ir pažadas pamerkti akį Lietuvos žiūrovams – visi kalbėjo, kad Jurgita Jurkutė į konkursą „Mis Pasaulis“ Kinijoje išvyko puikiai nusiteikusi. Tačiau artimi jai žmonės žinojo, kad iš tikrųjų gražuolė buvo prislėgta po daugybės pasiruošimo rūpesčių, užgulusių merginos pečius.

p>Gavo tik bilietą

Šiais metais konkursu „Mis Lietuva“ ir visais su juo susijusiais organizaciniais darbais rūpinosi Izoldos Rukavišnikovos-Gudelis vadovaujama bendrovė „Academia Femina“.

„Tačiau liūdniausia, kad ji to nepadarė“, – teigė artimas J.Jurkutei šaltinis. Lietuvos gražuolei pačiai teko rūpintis, iš kur gauti suknelių, batelių, kas darys jai šukuoseną, makiažą, kokias dovanas nuo Lietuvos vežti ir panašiai. Tiesa, bilietą į Kiniją bendrovė apmokėjo.

„Visomis su konkursu susijusiomis išlaidomis Jurgitai teko rūpintis asmeniškai. Kadangi ji nėra iš tų merginų, kurios turi turtingus kavalierius, teko ieškoti rėmėjų ir kreiptis į žmones geranoriškos pagalbos. Julija Žilėnienė padėjo pasirūpinti suknelėmis, juvelyrė Marytė Gurevičienė papuošalą sukūrė. Daug kas prisidėjo, visi stengėmės padėti kiek galėjome“, – kalbėjo prisistatyti nenorėjusi J.Jurkutės draugė.

Konkurso „Mis Lietuva 2007“ nugalėtojos vargai nebuvo paslaptis ir dizainerei J.Žilėnienei. „Žinau, kad ji negavo pakankamai paramos, nepriteklius buvo didelis. Nusprendžiau, kad reikia kažkaip padėti“, – sakė dizainerė, paskolinusi J.Jurkutei drabužių iš savo kolekcijos.

Nebe tie laikai

I.Rukavišnikova-Gudelis sakė, kad J.Jurkutės kelione rūpinosi tiek pati gražuolė, tiek organizatorių bendrovė.

„Organizatoriai nupirko licenciją, bilietus, rūpinosi bagažo pervežimu ir daugeliu kitų dalykų, – teigė ji. – Tačiau prisimatavimai, žiūrėjimas, kurie drabužiai tinka, kurie ne – tuo turi rūpintis pati mergina, nebe tie laikai, kad viskas būtų už ją padaryta“.

Į klausimą, kokia rūpesčių dalis teko Lietuvos gražuolei, o kokia – jai padėti turėjusiai bendrovei, I.Rukavišnikova-Gudelis atsakyti nenorėjo. „O kuo jūs jai padėjote?“, – klausė verslininkė. Ji teigė, kad „Academia Femina“ savo pareigas atliko, todėl priekaištauti jai nėra dėl ko.

Rengėsi atsakingai

Plungiškė J.Jurkutė laimėjo konkursą „Mis Lietuva 2007“, surengtą po dvejų metų pertraukos. Nuo penkiolikos metų modeliu dirbanti mergina norėjo padėti organizuoti šį renginį, pamatyti jo užkulisius, tačiau galiausiai organizatoriams pavyko įkalbėti ją pačią išbandyti sėkmę.

Sužavėjusi tiek žiūrovus, tiek komisiją drąsa, grožiu ir žemaitiška tarme, ji tapo grožio karaliene bei laimėjo publikos simpatijų prizą.

Dėl dalyvavimo konkurse „Mis pasaulis“ ir intensyvaus ruošimosi konkursui, J.Jurkutė laikinai sustabdė socialinio darbo studijas Vilniaus universitete. Mergina teigė, kad šį konkursą laiko didžiule jai patikėta atsakomybe, todėl nori jam tinkamai pasiruošti.

J.Jurkutė finaliniame „Mis pasaulis“ konkurso vakare pasirodys vilkėdama dizainerės Livijos Daugirdaitės kurtą suknią iš trijų Lietuvos vėliavos spalvų – geltonos, žalios ir raudonos. Tautiniu kostiumu pasirūpino J.Žilėnienė, vakarinę suknelę pasiuvo dizaineris Egidijus Rainys, net keliolika suknelių merginai paskolino dizainerė Irena Brosokienė. Pati „Mis Lietuva 2007“ numezgė suknią, kurią pademonstruos per talentų konkursą.
Gražiausia šių metų Lietuvos mergina išvyko į Kiniją spalio 31-ąją. Šioje šalyje ji praleis visą lapkritį: merginos iš viso pasaulio bus supažindintos su šalimi, dalyvaus įvairiose rungtyse. Konkurso finalas – gruodžio 1- ąją.
J.Jurkutės manymu, tokiuose konkursuose daug lemia politika, todėl užlipti ant nugalėtojų pakylos ji nesitiki, tačiau žadėjo padaryti viską, kad Lietuva neliktų nepastebėta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių