Quantcast

Nemenčinės globos ir slaugos namuose „Senevita“ – naujas koronaviruso atvejis

Globos ir slaugos namuose „Senevita“ nustatytas naujas koronaviruso atvejis – užsikrėtė simptomų nejautęs darbuotojas, BNS penktadienį informavo įstaigos vadovas Petras Jurgilas.

„Ištirti visi darbuotojai, kol kas turime tik dalį rezultatų, kita dalis bus arba šiandien vakare, arba rytoj ryte. Iš ištirtų atvejų turime vieną nustatytą naują atvejį“, – BNS sakė „Senevitos“ vadovas.

Anot jo, koronavirusas nustatytas įstaigos administracijos darbuotojui.

„Jis simptomų nejautė, šiuo metu yra izoliacijoje. Su globotiniais šis žmogus nekontaktavo“, – kalbėjo P. Jurgilas.

Kaip teigia globos ir slaugos namų vadovas, kol kas turima maždaug 60 darbuotojų tyrimo rezultatų, iš viso čia dirba apie 150 žmonių.

„Įstaiga pereina prie savaitinio režimo – pusė personalo dirba, pusė personalo būna savanoriškoje saviizoliacijoje. Po savaitės atliekamas patikrinimas ir tuomet darbuotojai susikeičia“, – teigė P. Jurgilas.

Pasak „Senevitos“ vadovo, artimiausiu metu turėtų būti pradedami tirti ir globotiniai.

„Organizuojamės – arba šiandien, arba rytoj pradėsim. Ryšininko gatvėje esančiose patalpose slaugomų žmonių yra 215. Yra keturi atskiri pastatai, kurie sąlyčio tarpusavyje neturi. Pagrindiniame pastate, nuo kurio ruošiamės pradėti tikrinti, yra 110 asmenų. Balžio gatvėje esančiose patalpose yra 48 slaugomi asmenys. Iš viso „Senevitoje“ prižiūrimi 263 žmonės“, – sakė jis.

Anksčiau koronavirusas diagnozuotas ir kitam šios įstaigos darbuotojui. Jis, kaip įtariama, yra koronavirusu užsikrėtusios siuvimo įmonės „Vilnika“ darbuotojos giminaitis.

Vilniaus rajone, Nemenčinėje, dėl koronaviruso plitimo grėsmės nuo ketvirtadienio savaitei apribotas atvykstančiųjų ir išvykstančiųjų judėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių