Quantcast

G.Kryževičius: tai antausis visai teismų sistemai

Teisėjų tarybos ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius sako, kad korupcijos skandalas Vilniaus apygardos teisme yra smūgis visai teismų sistemai.

„Čia ne tik kad garbės nedaro, bet (...), jeigu tai pasitvirtins, tai dar vienas antausis teismų sistemai, be jokios abejonės“, – trečiadienį sakė G.Kryževičius.

„Kol kas aš jokios informacijos kaip Teisėjų tarybos pirmininkas negavau nė iš vienos institucijos, tai ką nors plačiau komentuoti negalėčiau“, - pažymėjo jis.

G.Kryževičius pažymėjo, kad dėl teisėjo neliečiamybės panaikinimo turėtų apsispręsti Seimas.

„Ikiteisminis tyrimas, kiek žinau, pradėtas, tai reiškia, yra tam tikri įtarimai, kad padaryti nusikaltimai, ir iš to kyla labai aiškios teisimės pasekmės. Jeigu prieš tą asmenį, teisėją, būtų pradėti konkretūs baudžiamojo persekiojimo veiksmai, žinoma, kad reikėtų kreiptis į Seimą dėl imuniteto panaikinimo“, - aiškino jis.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai, tirdami galimus korupcijos faktus, antradienį įvairiose Vilniaus miesto vietose sulaikė du advokatus ir dar vieną pilietį, o Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo Ryšardo Skirtuno kabinete atliko kratą.

Per ją rasti ir paimti pinigai, kelios dešimtys tūkstančių litų, kurie galimai buvo perduoti kaip kyšis, trečiadienį pranešė STT.

Advokatas V.P. bei pilietis L.J. buvo sulaikyti 48 valandoms. STT agentai buvo sulaikę ir advokatą S.J.

Sprendimą, ar kreiptis į teismą dėl suėmimo skyrimo, priims ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras.

Trečiadienį sprendžiamas klausimas dėl kreipimosi į Seimą dėl teisėjo teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl prekybos poveikiu, papirkimo bei kyšininkavimo.

Jį atlieka STT Vilniaus valdybos, Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnai. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Lietuvos advokatų tarybos pirmininkas Leonas Virginijus Papirtis BNS sakė kol kas neturintis informacijos apie sulaikytus advokatus.


Šiame straipsnyje: STTteisėjasadvokataikorupcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
vai vai vai, koks šventas naivuolis-nežiniukas. Ką jau čia apsimetinėjate. Ta jūsų sistema seniai prasmirdusi. Tikrai jau seniai buvo laikas apsikuopti.

Vėl

Vėl portretas
Antausį kiekvieną dieną gauname, gal net ne antausį, o spyrį į užpakalį, kai vaikšto sau laisvėje tokie veikėjai kaip Kirkilas, Kubilius, kurie išvogė ir pardavė Lietuvą! Nėra teisinės sistemos ginančios paprastą žmogų, kai jis priešinasi su aukštais žmonėmis, kaip LT šėtono sistema. Taip elgiamasi, nes jie nori parodyti, kad jie yra aukščiau už mus ir jų įstatymai taikomi bei interpretuojami, kaip pasako tie sistemos valdytojai.. =|

Koks

Koks portretas
virsininkas - tokie ir pavaldiniai.
VISI KOMENTARAI 86

Galerijos

Daugiau straipsnių