Quantcast

G.Kryževičius R.Skirtuno ligą pavadino „durniaus voliojimu“

Teisėjų tarybai penktadienį nepavyko apsvarstyti kyšio ėmimu įtariamo Vilniaus apygardos teismo teisėjo Ryšardo Skirtuno atleidimo klausimo.

Posėdžio metu paaiškėjo, kad teisėjas serga. Vilniaus apygardos teismo teisėjas R.Skirtunas įtariamas paėmęs 30 tūkst. litų už nuteistajam palankius sprendimus. Jį atleisti gali prezidentė Dalia Grybauskaitė, prieš tai gavusi Teisėjų tarybos patarimą. Kad būtų teisiamas, Seimas turi panaikinti teisėjo neliečiamybę.

Ši žinia, kaip ir žinia, kad nėra įmanoma spręsti A.Lisausko klausimo dėl jo ligos, supykdė Teisėjų tarybos narius.

„Lygiai ta pati situacija (kaip su A.Lisausku - BNS), jis reabilitacijoje “Line„ Palangoje ir aš nelabai žinau, ar viskas jam yra tvarkingai įteikta“, - kalbėjo Teisėjų tarybos ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo vadovas Gintaras Kryževičius.

Posėdžio metu paaiškėjo, kad jam nebuvo įteiktas kvietimas ar dar kokie nors dokumentai dėl jo kandidatūros svarstymo.

„Mes žinome informaciją iš jo žmonos, kad jis gydosi, bet asmeniškai jis neateina į teismą“, - sakė Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Artūras Šumskas.

Teisėjų tarybos pirmininkas pasiūlė, kad R.Skirtunui visi dokumentai būtų perduoti Seime, posėdžio metu ar pasitelkiant Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetą. Anot jo, „jeigu teisėjas nenori geruoju“, teks jį surasti.

„Aš prieš geranoriškumo rodymus, jis yra profesionalas, jis puikiai žino, kokios yra procedūros. “Durniaus„ voliojimas ir mums dar rodyti (geranoriškumą - BNS)... Turi būti bendradarbiavimas“, - kalbėjo G.Kryževičius.

Ketvirtadienį Seimo laikinoji tyrimo komisija pasiūlė tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą dėl R.Skirtuno imuniteto panaikinimo. Siūloma leisti teisėją traukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Antradienį pats teisėjas komisijos posėdyje R.Skirtunas prašė panaikinti jo imunitetą, tačiau neleisti jam taikyti suėmimo.Seimas rezoliuciją dėl teisėjo imuniteto turėtų svarstyti artimiausiame Seimo plenariniame posėdyje. Tai greičiausiai įvyks gegužės 8 dieną, nes kitą savaitę Seime posėdžių nenumatoma. Kad būtų panaikintas teisėjo imunitetas, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Panaikinus R.Skirtuno teisinę neliečiamybę, pareigūnai jam galės pateikti įtarimus. Kokius įtarimus norima pateikti, L.Kuprusevičius ketvirtadienį neatskleidė.Dabar šioje korupcijos byloje yra trys įtariamieji - advokatai Vitoldas Petravičius ir Sigitas Juodelis bei nuteistasis Laimonas Jurgelevičius.

Generalinis prokuroras Darius Valys balandžio 12 dieną kreipėsi į Seimą, kad būtų panaikinta teisėjo R.Skirtuno neliečiamybė, mat jam norima pateikti įtarimus dėl kyšininkavimo. Parlamentarams prokuratūros vadovas sakė, kad R.Skirtunas įtariamas paėmęs 30 tūkst. litų už Laimonui Jurgelevičiui palankius sprendimus.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 12 dieną priėmė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje L.Jurgelevičius pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo, jam skirta trejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Šis nuosprendis apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Generalinio prokuroro duomenimis, R.Skirtunas dėjo pastangų, kad būtų paskirtas į trijų teisėjų kolegiją, kuri nagrinės L.Jurgelevičiaus baudžiamąją bylą. Jis buvo paskirtas pranešėju šioje byloje. Be to, priimdamas pinigus iš teisiamojo advokato V.Petravičiaus esą pažadėjo palankų nuosprendį jo ginamajam.R.Skirtunas Vilniaus apygardos teisme dirba nuo 2007 metų gegužės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

agne

agne portretas
idomu uz kokius pinigus ponas ilsisi po sunkiu darbu ? Ar pats pirko , Ar is ligoniu kasu ? Esu pirmos gr invalidas , o jau kovo vidury nera pinigu kasose .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių