Quantcast

G.Kazakas kaltinimus dėl papirkimo pripažįsta iš dalies

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, buvęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Gintaras Kazakas iš dalies pripažįsta kai kuriuos prokurorų jam pateiktus kaltinimus dėl kito sostinės politiko - konservatoriaus Vido Urbonavičiaus papirkimo.

„Esu kaltinamąjį aktą perskaitęs, kai kuriuos kaltinimus pripažįstu iš dalies“, - pirmadienį per Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo posėdį teigė jis.

Tačiau G.Kazakas pageidavo parodymus teismui duoti tik po liudytojų apklausos. Žurnalistams jis irgi nekomentavo, kokius ir kiek kaltinimų pripažįsta.

Pirmadienį pradėtoje nagrinėti baudžiamojoje byloje spėta apklausti vienintelį V.Urbonavičių. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovo apklausa truko per tris valandas, todėl pirmadienį liudyti nespėjo kelias valandas savo eilės laukę kiti buvę ir esami sostinės tarybos nariai.

Be G.Kazako vadinamajame savivaldybės skandale minimos ir buvusio Vilniaus miesto vicemero ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ nario Evaldo Lementausko bei dabar vieno iš „Fronto“ partijos lyderių Audriaus Butkevičiaus pavardės.
Kyšininkavimu įtariamo E.Lementausko byla sausio pabaigoje taip pat pasiekė Vilniaus miesto 1-ąjį apylinkės teismą.

Bylos duomenimis, būdamas Vilniaus vicemeru E.Lementauskas savivaldybės tarybos nariui konservatoriui V.Urbonavičiui iš viso siūlė apie pusę milijono litų kyšių.

Prokurorai G.Kazako ir A.Butkevičiaus baudžiamąją bylą baigė tirti ir teismui perdavė praėjusių metų gruodžio pabaigoje.
A.Butkevičiui inkriminuojamas vienas galimas papirkimo epizodas, G.Kazakui kaltinimas pateiktas pagal keturias nusikalstamas veikas dėl papirkimo.

E.Lementauskas, G.Kazakas ir A.Butkevičius į Vilniaus mieto tarybą buvo išrinkti pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių