Quantcast

Ginčą dėl kavinės priestato Vilniaus senamiestyje griovimo vertins Lietuvos Aukščiausiasis Teismas

  • Teksto dydis:

Viešąjį interesą ginantis prokuroras siekia įrodyti, kad savavališkai pastatytas kavinės priestatas Vilniaus Pilies gatvėje turi būti nugriautas.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) trečiadienį priėmė nagrinėti Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro skundą, kuriuo prašoma peržiūrėti pirmos ir apeliacinės instancijos teismų sprendimus, atmetusius reikalavimą nugriauti statinį.

„Artimiausiu metu kasacinis teismas spręs, ar pagrįsti prokuroro, ginančio viešąjį interesą, argumentai dėl galimybės kreiptis į teismą su reikalavimais nugriauti statinį, kai po statybų įteisinimo fakto yra praėję daugiau nei dešimt metų“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Vilniaus miesto apylinkės teismas ir Klaipėdos apygardos teismas anksčiau prokurorų ieškinio nenagrinėjo, nes buvo praleistas dešimties metų kreipimosi į teismą terminas. Prokurorų nuomone, teismai jį aiškino ir pritaikė netinkamai.

2021 metų kovą prokuratūra pranešė, kad Pilies gatvėje 10 esančios kavinės priestatų, tarp jų ir stikliniu stogu uždengto vidinio kiemo statybos vyko be leidimo, pažeidžiant detaliojo plano sprendinius.

Prokurorai teismų prašė panaikinti dokumentus, įteisinančius savavališkas statybas, bei įpareigoti kavinės savininką nugriauti statinius.

Anksčiau šio pastato rūsyje buvo įsikūręs restoranas, pirmajame aukšte veikė grožio salonas, kavinė, antrajame ir trečiajame aukštuose – viešbutis „Atrium“.

2020 metų vasarą nekilnojamojo turto projektų bendrovė „Build Me“ pranešė, kad projektu „Pilies 10“ atnaujintame XVI amžiaus pastate už 5 mln. eurų bus įrengti ir rinkai pasiūlyti išskirtiniai apartamentai, komercinės patalpos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių