Quantcast

Gimtadieninis sveikinimas ant automobilio atėmė žadą: kažkas labai išradingas!

  • Teksto dydis:

Gimtadienį vieno automobilio vairuotojas prisimins ilgai – kažkas nestokodamas išmonės sugalvojo ne tik apklijuoti jo transporto priemonę, bet ir išpurkšti ant paviršiaus akį rėžiantį sveikinimą.

Įvairiaspalviais lipniais lapeliais apklijuotas automobilis su didžiuliu raudonos spalvos užrašu: „Su gimtadieniu. Neliūdėk, liūte“, besitęsiančiu nuo priekinio transporto priemonės stiklo per stogą ir dureles, patraukė Vilniaus Fabijoniškių mikrorajono gyventojų dėmesį.

Nuotrauka su užfiksuotu vaizdu feisbuke pasidalijusi moteris rašė: „Nežinau, kas ir ką prisidirbo, bet šitą kiemą filmuoja kameros, jei ką“.

Netrukus po to socialiniame tinkle užvirė diskusija, kurioje nestigo ir šmaikštumo, ir priminimų, kad jei paaiškėtų, jog pastarojo sveikinimo iniciatoriai – ne visai geranoriški, jiems grėstų atsakomybė dėl turto apgadinimo.

„Taigi sveikina su gimtadieniu“, – rašė po įrašu komentavusi Oksana. Ir netrukus sulaukė juo pasidalijusios moters atsakymo: „Matau, nežinau, ar labai jau geranoriškas sveikinimas“. „Tokio dar nebuvo – kažkas labai išradingas“, – rašė Agata.

 „Akivaizdu, kad nepiktybiškai“, – spėjo Rūta. „Ir kas, kad filmuoja? Čia net turto apgadinimo neišeina pritraukt...“ – rašė Donatas. „Pasiginčyčiau, nes mašina visa apipaišyta, bet suprantama gi, kad, matyt, kažkas iš draugų pašmaikštavo ir tiek“, – svarstė įrašo autorė. „Nebent ten – purškiami dažai“, – tarstelėjo Donatas. „Labiau panašu į kečupą“, – samprotavo Gražina. 

„Koks apgadinimas? Čia – pagražinimas“, – šmaikštavo Violeta.

Skaitytojos nuotr.

„Kažkas į darbą vėluos. Geras pasiteisinimas, kodėl“, – juoko prieskonio diskusijoje nepagailėjo ir Akvilė. „Taip ir važiuočiau“, – tarstelėjo Nikita. 

„Gerai atrodo. Savotiškas mašinos tiuningas ir pigus variantas“, – juokavo Eimantas.

„Dar įdomiau būtų pamatyti žmogaus reakciją“, – rašė Indrė. Tačiau netrukus prie virtualios diskusijos prisijungęs Mantas puolė malšinti įsisiūbavusias internautų mintis. „Nusiraminkit. Čia chebra sveikina su gimtadieniu“. „Nieko neprisidirbo – profilaktiškai“, – pridūrė Aivaras. „Tiesiog jo gimtadienis ir jis turi originalius draugus. Sveikiname“, – pagyrimų nestokojo Indrė.

Užfiksuotu vaizdu feisbuke pasidalijusi moteris portalo žurnalistams sakė tokį reginį viename Fabijoniškių mikrorajono kieme pamačiusi rugsėjo 28-osios rytą, kai ėjo į viešojo transporto stotelę. „Pati dar negrįžau, bet sakė, kad kieme dabar visur mėtosi tie lapeliai“, – šyptelėjo ji. O paklausta, kuo galėtų būti užrašytas ant automobilio paliktas raudonos spalvos užrašas, svarstė, kad tikriausiai tai – dažai, tačiau vylėsi, jog lengvai nusiplaunantys.

Pasak Vilniaus apskrities pareigūnų, pranešimo apie šį įvykį jie dar nesulaukė. Tačiau, jei paaiškėtų, kad tai – ne draugiškas pokštas, o piktavališkas elgesys administracinių nusižengimų kodekse (ANK) numatyta, kad už tyčinį turto sugadinimą, kai nukentėjusiajam padaryta žala neviršija trijų bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, gali grėsti bauda nuo 50 iki 750 eurų.

Jei padaryta žala – didesnė, piktavaliui galėtų grėsti ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas pareigunui

Klausimas pareigunui portretas
Ir koks gi nuostolis sugadinto turto? Pirma pasiskaitykit kas yra sugadintas turtas.

reikėjo

reikėjo portretas
dudoriui jo volvo taip nudirbt, būtų smagiau :)

Tai,\\\\\.../////

Tai,\\\\\...///// portretas
pasityčiojimas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių