Quantcast

Gera žinia per kaitrą: sostinėje jau veikia mobiliosios vandens gertuvės

  • Teksto dydis:

Sostinėje ketvirtadienį pradėjo veikti mobiliosios vandens gertuvės, kuriose į savo tarą žmonės galės įsipilti vandens, pranešė jas įrengusi bendrovė „Vilniaus vandenys“.

„Mobiliosios gertuvės pranašesnės už stacionarias dėl didesnio funkcionalumo, tačiau jų paskirtis ta pati – suteikti galimybę miestiečiams atsigaivinti, neperkant dar vieno plastikinio vandens buteliuko ir taip prisidedant prie švaresnės aplinkos išsaugojimo“, – pranešime teigė bendrovės generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Mobiliąsias gertuves patogu transportuoti ir galima nesunkiai įrengti bet kurioje miesto vietoje, iš karto įrengti ne vieną, o kelias gertuves ar net gertuvių grandinę.

Tai, anot bendrovės ir savivaldybės, ypač aktualu masinių renginių – maratonų, miesto švenčių – metu, kur atsigaivinti vienu metu gali daug žmonių.

„Svarbiausia, kad tai patogu ir paprasta, todėl skatiname gertuvėmis naudotis visada, kai jos yra prieinamos“ – sakė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Mobiliosios gertuvės išdėstytos gausiai lankomose Vilniaus vietose – šalia centrinio pašto pastato Gedimino prospekte, šalia Jono Basanavičiaus paminklo, prie Žaliojo tilto dviejose vietose šalia viešojo transporto stotelių.

„Vilniaus vandenys“ tikina, kad iš gertuvių atitenkantis vanduo yra saugus ir kokybiškas – jo tiekimui gertuvės prijungiamos prie centralizuoto miesto vandentiekio tinklo, o tose vietose, kur tokios galimybės nėra – gali būti prijungiamos prie vandenvežės mašinos.

Mobiliosios gertuvės taip pat veiks ir Švenčionyse bei Šalčininkuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
juk tarybmeciu buvo mineralinio vandens stoteles,uz viena kapeika paprastas o uz tris kapeikas su sirupu saldziu, ten ir stiklines buvo kurias ir isplaut galima buvo, lai tokias stoteles mieste pastato

klaipedos avinai,

klaipedos avinai, portretas
taip vilnius gali tureti vandens,o kur klaipedai tokie malonumai,mes pelna atiduodam villnniui ,omums spyga,nei vandens nei malonumai,beto visi pinigai eina savyvaldybai,kaledom,naujiems metams,premijom uz tai kad sugeba mus durnius apknysti,nei sazines,nei zmogyskumo,,mums nieko nereikia,tik ponams savivaldyboje babkes laikomos,o vilnius is durniu naudojasi,kaip grazu,,,,,,,,,,,,,,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių