Quantcast

Gėjų lygos vadovas: kelias iki lygių galimybių Vilniuje ilgėja

Kelias iki lygių galimybių Vilniuje ilgėja, mano Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko.

Tai jis BNS sakė komentuodamas Vilniaus savivaldybės sprendimą apskųsti teismo sprendimą, kuriuo ji buvo įpareigota peržiūrėti seksualinių mažumų eitynių vietą.

Skundą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui pateikusi sostinės valdžia teigia turinti teisę pati pasiūlyti renginio vietą.

„Galima pasakyti, kad kelias iki lygių galimybių visiems Vilniaus mieste ilgėja. Aš galvojau, kad mes jau šiek tiek priartėjome prie Europos vertybių standartų šitame mieste, bet panašu, kad klydau. Manau, kad stiprus signalas buvo iš teismo, kuris nurodė tęsti dialogą dėl esamų eitynių, bet, matyt, šitas kelias antrai pusei nepriimtinas - irgi reikia apgailestauti. (...) Tenka pasitelkti kantrybę ir praeiti dar šitą kelią. Vis tiek aš turiu vilties ir manau, kad teisingumas Lietuvoje įmanomas“, - BNS trečiadienį sakė V. Simonko.

Pasak jo, Gėjų lyga teismo sprendimo neskundė: „Mes neskundėme, kadangi mes suprantame, kad turime gerbti teismo sprendimą, ir buvome iš esmės patenkinti teismo sprendimu“.

Vilniaus apygardos administracinis šį mėnesį nurodė Vilniaus savivaldybei iš naujo nagrinėti Lietuvos gėjų lygos prašymą liepos mėnesį rengti eitynes Gedimino prospekte Vilniaus centre. Vilniaus valdžia buvo nurodžiusi organizatoriams žygiuoti kiek nuošaliau esančia Upės gatve.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

po ruski

po ruski portretas
eto ono-simonko!

       portretas
P E D E R A S T A I ! ! !

auris

auris portretas
homoseksualiugos marsiruokite Kariotiskiu savartyne - ten jums tinkamiausia vieta...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių