Quantcast

Gėjų eitynių byla bus nagrinėjama skubos tvarka

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nusprendė skubos tvarka nagrinėti Vilniaus valdžios skundą, kuriuo ji ginčija žemesnės instancijos teismo sprendimą, įpareigojantį leisti seksualinių mažumų eitynes Gedimino prospekte.

Teismas vyks kitą pirmadienį rašytinio proceso tvarka - viešas posėdis nebus rengiamas ir šalys į jį nebus kviečiamos.

"Skundas priimtas - jis bus nagrinėjamas skubos tvarka rašytinio proceso būdu pirmadienį 9 valandą", - BNS antradienį sakė LVAT atstovė spaudai Neringa Lukoševičienė.

Savivaldybė apeliaciniame skunde kartoja argumentą, kad leidus eitynes sostinės pagrindine gatve ji nesilaikys Susirinkimų įstatymo reikalavimų, numatančių, kokiu atstumu nuo valstybės įstaigų ir teismų gali būti rengiami piliečių susirinkimai.

Apygardos administracinis teismas patenkino Lietuvos gėjų lygos skundą, kuriuo prašyta panaikinti eitynių organizatoriams nepalankų savivaldybės administracijos sprendimą neleisti eitynių Gedimino prospekte ir įpareigoti savivaldybę leidimą išduoti.

Vilniaus valdžia siūlo eitynių organizatoriams nuošaliau esančią Upės gatvę, bet šie nesutinka ir siekia renginio pagrindine sostinės gatve.

Lietuvos gėjų lyga jau anksčiau laimėjo vieną bylą, kai teismas nurodė, kad Vilniaus valdžia neturi teisės pati nustatyti eitynių vietos.

Organizatoriai teigia, kad eitynės, kurios rengiamos daugelyje Vakarų šalių, svarbios siekiant atkreipti dėmesį į seksualinių mažumų diskriminavimą ir paskatinti lygybę. Jų priešininkai Lietuvoje tai vadina "homoseksualizmo propaganda".

Eitynės "Už lygybę" planuojamos liepos 27 dieną.

Pirmosios seksualinių mažumų eitynės Lietuvoje įvyko 2010 metais. Eitynėse Upės gatvėje tuomet dalyvavo keli šimtai žmonių, o griežtai saugomoje teritorijoje juos pasitiko apie tūkstantis protestuotojų



NAUJAUSI KOMENTARAI

arvydas damijonaitis

arvydas damijonaitis portretas
Dėl Konvencijos ratifikavimo 1.Vyriausybė patvirtino sprendimą teikti Seimo balsavimui Konvencijos dėl smurto prieš moteris ratifikavimą. „Smurto prieš moteris“ intencija yra tik priedanga vyriškojo ir moteriškojo prado naikinimui, nes didžiausias pavojus slypi naujadare – “socialinė lytis”. Pavyzdžiui, kai nelaimingas pilietis vyras pareiškia, kad jaučiasi moterimi, jam suteikiamas „socialinės lyties“ statusas, jį gina minėta Konvencija, jis gali netrukdomai pasirodyti moterims skirtose vietose prieš moterų valią. Tuo pažeidžiamos moters teisės. “Socialinės lyties” principas leis piktavaliams prievarta vaikams įkalti į galvą, kad jis pats gali pasirinkti kuo būti – berniuku arba mergaite; 2.Lietuvoje klastingai, totaliai žeminamas Bažnyčios autoritetas. Didžiulė tragedija - krikščionių bažnyčios yra įtakojamos pradėti tuokti tos pačios lyties asmenis, nors tam visai nebūtinas Santuokos Sakramentas.

Nežiniukas

Nežiniukas portretas
Man neaiški pederastų pozicja,kodėl niekas iš jų atvirai negina savo pozicijos? Ko čia bijotės ir dangstotės visokiomis ten ES (neaišku koki0mis ir kieno (ar ne tokių pačių pederastų) sukeltomis "iniciatyv0mis"), ir tada esat ERELIAI? Ar čia jūs kaip stručiai: galvos smėlyje - ir viskas tvarkoj? AŠ ASMENIŠKAI NENORIU, KAD PEDERASTAI SAVO GYVENIMO ATVIRAI DEMONSTRUOTŲ IR JĮ PRIMETINĖTŲ KITIEMS. Pagaliau, pasisakykit ir kitos stovyklos pusės atstovai, būkit lygiaverčiais oponentais diskusijose. Aš esu Saulius Slankauskas, o Jūs?

Anonimas

Anonimas portretas
Sveiki. Norėčiau žinoti, kas atlygintų nuostolius kavinėms, užeigoms, parduotuvėms ir t.t Gedimino prospekte už galimus nuostolius: 1) Savivaldybė, kuri teismo sprendimu išdavė leidimą demonstruotis pederastams Gedimino prospekte, 2) teismas, kuris nepaisant Savivaldybės nuomonės, nusprendė, kad pedrerastai turėtų žygiuoti Gedimino prospektu, 3) pačios Gedimino pr. esančios organizacijos iš savo lėšų, 3) saugumo neužtikrinusi policija, 4) draudimo bendrovės ir t.t. Gal ir į šį klausmą galėtų atsakyti VISAŽINIS IR VISŲ GERBIAMAS TEIMAS? Gedimino pr. gana siauras ir jame gausu kavinių, restoranų ir šiaip visokių įstaigų (gal joms rekėtų užsikalti langus ir duris?). Siūloma vieta pederastų eitynėms Upės gatvėje yra tinkama, nes čia nėra visokių 0bjektų, ji tuščia ir daug erdvės, galima iš aplinkui matyti viską (visokiems ten pederastams ir kshibicionistams tik to ir tereikia). Palaikau Vilniaus m. savivaldybę ir LRT (dėl reklamos ribojimų).
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių