Quantcast

Gėjai toliau reikalauja bausmės J.Imbrasui

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, nekomentuodama politikų viešų kalbų, taiko dvigubus standartus ir stokoja politinės drąsos. Taip pirmadienį po Vilniaus apygardos teismo posėdžio žurnalistams tvirtino asociacijos „Gėjų lyga" atstovai.

Jie teisme bylinėjasi dėl praėjusių metų gruodžio pradžios lygių galimybių kontrolieriaus nutarimo, kuriuo atmestas „Gėjų lygos" skundas nagrinėti tuometinio Vilniaus mero Juozo Imbraso pareiškimus apie homoseksualus, nes, tarnybos teigimu, pagal Lygių galimybių įstatymą viešos politikų ar kitų valstybės, savivaldybių pareigūnų kalbos nepatenka į kontrolierės reguliavimo sritį.

„Aišku, kad mero (buvusio sostinės mero J.Imbraso - red. past.) viešas pasisakymas kursto diskriminaciją, o tai patenka į Lygių galimybių įstatymo sritį", - po teismo kalbėjo „Gėjų lygos" programų koordinatorius Eduardas Platovas.

Be to, gruodį Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba nutarė nesvarstyti „Gėjų lygos" prašymo, ištirti savivaldybės administracijos sprendimą neleisti Vilniuje stovėti Europos Komisijos vilkikui „Už įvairovę. Prieš diskriminavimą". Anot tarnybos, šis skundas turėtų būti nagrinėjamas teisme.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai atstovavęs tarnybos patarėjas Vytis Muliuolis teismo posėdyje tvirtino, kad skundo negalima laikyti tinkamu, nes "Gėjų lyga" buvo nevienintelė nukentėjusi dėl nesuteikto leidimo.

„Šiuo atveju nukentėjo visas ratas žmonių, visa visuomenė, todėl manome, kad kažkuriai atskirai socialinei grupei blogesnė padėtis nebuvo sukurta", - teigė V.Muliuolis.

Tuo metu „Gėjų lygos" vadovo Vladimiro Simonko manymu, tokiu būdu ribojamos nevyriausybinių organizacijų teisės kreiptis į tarnybą dėl galimų diskriminacijos atvejų.

Europos Komisijos vilkikas „Už įvairovę. Prieš diskriminavimą" į Lietuvą buvo atvažiavęs praėjusių metų rugpjūtį. Iš pradžių prašyta, kad vilkikas stovėtų Rotušės aikštėje, tačiau savivaldybė leidimo nesuteikė, nes esą renginio organizatoriai negalėjo garantuoti, kad bus užtikrinta viešoji tvarka ir dalyvių saugumas, bei užtikrinti, jog nebus eitynių ar gėjų vėliavos iškėlimo.

Vėliau neleista vilkikui stovėti ir automobilių aikštelėje prie Operos ir baleto teatro. Galiausiai jis buvo pastatytas Savanorių prospekte prie RIMI parduotuvės.

Tuometinis sostinės vadovas J.Imbrasas praėjusių metų liepos pabaigoje pareiškė, kad Lietuva yra katalikiška šalis, todėl „gėjų viešas“ renginys lietuviams - nemalonus. Pareiškimais prieš homoseksualus pagarsėjusio J.Imbraso teigimu, kol jis vadovaus sostinei, „reklamos seksualinėms mažumoms nebus".


Šiame straipsnyje: Gėjaigėjų lygaImbrasas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių