Quantcast

Gegužę Ribiškių pažintinio tako teritorijos kraštovaizdžiu ims rūpintis 15 avių

  • Teksto dydis:

Nuo gegužės vidurio Vilniuje esančio Ribiškių pažintinio tako teritorijos kraštovaizdžiu rūpinsis 15 juodagalvių šiurkščiavilnių avių ir penkios ožkos.

Vilniaus savivaldybės teigimu, gyvūnai maždaug 40 arų ploto aptvare bus apgyvendinti vos sustiprėjus pirmajai žolei.

Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direktorės Jolantos Radžiūnienės teigimu, naująsias Ribiškių kraštovaizdžio draustinio „gyventojas“ pamatys pasirinkusieji tiek ilgąjį, tiek perpus trumpesnįjį pažintinio tako maršrutą.

Jos teigimu, pasidžiaugti avimis bus galima ir užėjus į aptvarą jų paglostyti. Tačiau bus prašoma gyvūnų nešerti savo iškylos krepšio patiekalais ir drauge nesivesti šunų.

„Avys ir ožkos žolėdės – jos ės žolę ir gers šalia tekančio Kaukysos upelio vandenį, o jei bus šeriamos bandelėmis, tiesiog neišgyvens. Pavojų kelia ir šunys – patirtis rodo, kad medžioklės instinktai gali prabusti net naminiams šuneliams, o avims jų buvimas šalia sukelia baisų stresą“, – aiškino J. Radžiūnienė.

Be to, aptvaras bus stebimas ir filmavimo kameromis. Taip pat lankytojų bus prašoma gerai uždaryti vartelius – jei išsprūs viena avis, kartu iškeliaus ir kitos.

Kiek vėliau vasarą Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija perkels aptvarą į kitą Ribiškių kraštovaizdžio draustinio vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

krastovaizdziu rupinsis 15 aviu ir Laisves partijos

krastovaizdziu rupinsis 15  aviu ir Laisves  partijos portretas
16 zoofilu -piemenu ganyt aveles...[ vienas atsarginis] nutempt uzdulkintas avis y sona...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių