Quantcast

G.Daugėlą į teismą grasinama atvesdinti su policija

Pirmadienį įmonės „Tikroji produkcija“ vadovui, žinomam prodiuseriui Gyčiui Daugėlai dar kartą nepasirodžius teisme, bylą nagrinėjančio teisėjo Aleno Piesliako kantrybė trūko. „Jei jis dar kartą neatvyks, paprašysiu, kad policija jį atvesdintų. Bus nelabai gražu“, - pagrasino teisėjas.

Vilniaus 1-ajame apylinkės teisme nagrinėjama administracinė byla, kurioje G.Daugėla kaltinamas Kelių eismo taisyklių pažeidimu bei atsisakymu tikrintis blaivumą.

Pirmasis posėdis šioje byloje turėjo įvykti rugpjūčio 20 d., tačiau kaltinamasis netikėtai išvyko pas savo Vilniaus rajone gyvenančius tėvus.

Nors jo gynėjas Augustinas Vaičiūnas buvo įspėtas, kad G.Daugėlos dalyvavimas byloje yra būtinas, pirmadienį jis ir vėl pasirodė vienas. „Mano ginamasis prašo bylą nagrinėti jam nedalyvaujant“, - pareiškė advokato padėjėjas.

A.Vaičiūnas įrodinėjo, jog tai įmanoma ir teigė turįs raštišką G.Daugėlos paaiškinimą dėl šių metų kovo 13-osios naktį sukelto autoįvykio bei avarijos kaltininko veiksmų, teisėjas liko neperkalbamas. 

Ypač, kai išgirdo, jog G.Daugėla prašo ekpertų tyrimo dėl savo veiksmų autoįvykio naktį. „Jis neginčija paties eismo įvykio, jam kyla abejonių dėl blaivumo patikrinimo“, - aiškino A.Vaičiūnas.

Pasak G.Daugėlos atstovo, tą naktį jo ginamasis buvo ištiktas šoko, jam policijos pareigūnai aiškino, kad jis užmušė tris vaikus, todėl reikėtų specialisto atsakymojo, ar G.Daugėla galėjo teisinigai suvokti savo veiksmus, ar jis buvo pakaltinamas.

„Per avariją jam buvo sutrenkta galva, be to, stiprias galvos traumas jis yra patyręs ir 2005 bei 2007 metais. To pasekmes jaučia ir dabar. Todėl reikėtų atsakyti, ar visos šios aplinkybės turėjo įtakos jam suvokiant savo veiksmus, ar jis nebuvo nepakaltinamas“, - kalbėjo A.Vaičiūnas.

G.Daugėlos nemalonumai su policija prasidėjo kovo 13-osios vakarą, kai jo vairuojamas automobilis „Lexus“ Antakalnyje ties troleibuso žiedu trenkėsi į pėsčiuosius sustojusį praleisti automobilį „Audi“. Šiam nuo smūgio pavažiavus į priekį, buvo sužeisti trys per perėję ėję jaunuoliai.

Iškart po įvykio įtarta, kad 44 metų G.Daugėla vairavo neblaivus, todėl iškviesti sostinės Patrulių rinktinės pareigūnai nusprendė jį vežti į Vilniaus priklausomybės ligų centrą Gerosios Vilties gatvėje.

Automobiliui artėjant prie Kalvarijų - Šeimyniškių gatvės sankryžos, prodiuseris pradėjo pareigūnus keikti, rėkė, jog šie sudaužė jo automobilį. Sustojus prie šviesoforo, jis smogė ant galinės automobilio sėdynės sėdėjusiam Patrulių rinktinės pareigūnui Artūrui Čereškai ir atidaręs duris bandė išlipti.

Kai patrulių rinktinės specialistas Vladimiras Jermakas atskubėjo kolegai į pagalbą, kliuvo ir jam - G.Daugėla spyrė jam į krūtinę.

Po šio incidento G.Daugėlai buvo uždėti antrankiai, su jais jis ir buvo pristatytas į Gerosios Vilties gatvę.

Čia G.Daugėla siautėjo toliau, išplūdo medikes, kitus priklausomybės ligų centre buvusius darbuotojus, atsisakė pūsti į alkoholio tikrintuvą, nesutiko, kad iš būtų paimtas kraujas girtumui nustatyti.

Iš Priklausomybės ligų centro, žymus prodiuseris buvo nuvežtas į Kelių policiją, o iš ten į sostinės 1-ąjį policijos komisariatą, kur pareigūnai, surašė du administracinių teisių pažeidimo protokolus - dėl pasipriešinimo jiems ir avarijos sukėlimo, kurios metu buvo sugadintas svetimas turtas bei nukentėjo žmonės.

Dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams G.Daugėlai jau skirta 500 litų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių