Quantcast

Gatvės muzikos dienai pinigų atsiras

„Asmeniškai A.Mamontovui pažadėjau, kad pinigų Gatvės muzikos dienai rasime“, - antradienį savivaldybėje vykusioje spaudos valandoje pažadėjo Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius.

Sostinės valdžia ir naujasis įstaigos „Vilniaus – Europos kultūros sostinės“ (VEKS) direktorius Rolandas Kvietkauskas antradienį pristatė naujoves VEKS veikloje.

Pasak R. Kvietkausko, bus efektyvinama VEKS veikla: ieškoma privačių rėmėjų, mažinamos administravimo išlaidos, atsisakoma dalies darbuotojų paslaugų.

Mero pavaduotojas G. Babravičius patikino, kad dainininko A. Mamontovo inicijuota gatvės muzikos diena būtinai įvyks.

„30 tūkst. litų nėra dideli pinigai, palyginti su kitomis VEKS programomis. Asmeniškai A.Mamontovui pažadėjau, kad pinigų rasime. Lėšų ieškosime ir kitoms programoms“, – teigė G. Babravičius.

Portalas rašė, kad Kultūros ministerijai peržiūrėjus VEKS programą, užribyje liko ne vienas tradiciniu tapęs renginys. Damoklo kardas buvo pakibęs ir virš dainininko A.Mamontovo inicijuotos Gatvės muzikos dienos.

Tąkart vertindamas tokią ministerijos pozijos A.Mamontovas „Vilniaus dienai“ teigė, kad kultūros darbuotojai, kuriems ši diena nereikalinga, nebeturi teisės samprotauti, kodėl jauni žmonės bėga iš Lietuvos.


Šiame straipsnyje: gatvės dienaVEKS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių