Quantcast

Gatvės muzikos diena: šeštadienį Vilnių užvaldys muzikantai

Jau šeštadienį visus mylinčius muziką suburs Gatvės muzikos diena.

Prieš metus gatvės muzikos dieną susiorganizavę savo šalyje, šiais metais Vilniuje groti pasirinko 13 kaimyninės Baltarusijos grupių ir atlikėjų. Jie grupuosis ir muzikuos ant Tauro kalno. Pasak Kiryll Atamanchyk, jaunimo asociacijos „StudAlliance“ prezidento ir Baltarusijos atlikėjų koordinatoriaus, „Būdami kaimynai, mes norime puoselėti kultūrinius tarpusavio ryšius. GMD yra būtent tas įvykis, kuris suteikia galimybę dalintis patirtimi, emocijomis ir geriau pažinti vieniems kitus muzikos pagalba. Dėl įvairių priežasčių sunku organizuoti tokį didžiulį įvykį Baltarusijoje, todėl džiaugiamės galėdami tapti šios šventės dalimi Lietuvoje“.

Vilniaus džiaugsmai

„Didžiausias džiaugsmas dėl gausėjančių GMD dalyvių – mums, vilniečiams, nes visi puikiai atsimename, kaip pirmąją Gatvės muzikos dieną idėjos autorius Andrius Mamontovas neslėpė svajonės, kad kada nors GMD bus švenčiama visame pasaulyje. Panašu, kad ši svajonė tampa realybe, o Vilnius tampa originalios, gyvos ir potencialios idėjos skleidėju pasaulyje“, – teigia šventės organizavimo vadovė Daina Urbanavičienė.

Kitas džiaugsmas – orų prognozė šeštadieniui. Sinoptikai žada, kad tą dieną lietaus tikimybė bus nedidelė, oras sušils iki 20 laipsnių. Blogiausiu atveju – kiekvienas save gerbiantis gatvės muzikantas savo repertuare turi lietaus išsklaidymo dainų.

Džiugiausia, kas žmogui gali atsitikti per Gatvės muzikos dieną – tai iš žiūrovo tapti šventės dalyviu. Tokiam pokyčiui kviečia finalinis GMD akcentas – tradicinis Drum2gether. Būgnų ir kitų mušamųjų instrumentų fiesta prasides pusę devynių vakaro ant laiptų prie prekybos centro Gedimino 9. Rengėjai ragina ateiti į šią ritmų sesiją ne tik paklausyti, bet ir prisijungti.

Orientacijai gerinti

Nežinantiems kur groja bičiulis ar kita šauni grupelė, pasirengę padėti 70 savanorių, kurie šurmuliuos gatvėse ir koncentruosis info centruose. Šie bus įsikūrę renginio bičiulio Coffee inn kavinėse: Pilies, Vokiečių ir Vilniaus gatvėse. Čia bus galima gauti informacinių šventės žemėlapių, kuriuose bus sužymėta dauguma atlikėjų ir grupių, suskubusių užsiregistruoti iš anksto.

Gatvės muzikos diena šiemet vyks ne tik Lietuvos miestuose, bet ir Gruzijoje, Paryžiuje, Jorke, Punske, Taline, Notingeme bei Kopenhagoje.

Šiuose miestuose gyvenančių lietuvių bendruomenių aktyvistai ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga inicijavo grojimą gatvėse, ir socialinio tinklo Facebook pagalba apie tai informavo visa pasaulį. Susirinkę miestų gatvėse, aikštėse ir skveruose išeivijos lietuviai gros ir dainuos lietuviškas dainas.

Gatvės muzikos dienos žemėlapį galima atsisiųsti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių