Quantcast

Gatvės kultūros diena – prieš nelegalius grafitus (programa)

Šį šeštadienį prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ lankytojus pakvies į gatvės kultūros dieną. Renginyje hiphopo virtuozai ketina ne tik supažindinti su vienu populiariausiu gatvės judėjimu pasaulyje, bet ir skatins prisidėti prie iniciatyvos „Parašas ant sienos – ne graffiti“.

Už legalias hiphopo populiarinimo priemones pasisakantys atlikėjai prekybos centre repuos, ant specialių stendų pieš grafitus ir atliks gatvės šokius (anlg. street dance - red. past.). Dinamišką ir kupiną originalių pasirodymų renginį žada pristatyti vieni geriausių gatvės kultūros atstovų Lietuvoje, tarp jų ir viena perspektyviausių repo žvaigždžių MC Messiah.

„Pristatydami hiphopą „Panoramoje“, siekiame, kad su šio judėjimo filosofija susipažintų platesnis ratas žmonių. Be to, pasisakome už miesto erdvių neteršiantį, naudingą ir smagų laisvalaikio leidimo būdą. Neigiamai vertindami piktybišką miesto erdvių gadinimą, norime įrodyti, kad savo idėjoms realizuoti visada galima rasti teisėtų būdų“, – sakė gatvės kultūros dienos organizatorius Karolis Budreika.

Jo teigimu, ant dviejų didelių ir vieno mažesnio specialiai paruoštų stendų kelios komandos iš Vilniaus ir Klaipėdos purkš grafitų piešinius, o viena komanda kurs pagal iš anksto sukurtus trafaretus. Susidomėjusius grafitų technika lankytojus gatvės kultūros atstovai supažindins su šio meno subtilybėmis.

Piešiant grafitų meistrams savo savitą ir itin dinamišką kūrybą pristatys MC Messiah. Jam grodamas muzikinėmis plokštelėmis pritars DJ Emilis. Renginyje tikimasi sulaukti ir „beatbox“ technika kūrinius atliekančių atstovų. Neatsiejamus nuo grafitų meno hiphopo šokius pristatys ir dvi šokių studijų grupės, į savo pasirodymus supinsiančios gatvės šokio, breiko elementus. Pusvalandžio trukmės pasirodyme lankytojų akį trauks įspūdingi judesiai, kuriems atlikti prireikia nemažai pastangų ir treniruočių.

Šeštadienis (kovo 28 d.):
18:00  Komandos pradeda grafitų piešimą,
DJ Emilio pasirodymas;
18:30 Hiphopo stiliaus šokių grupių pasirodymai;
19:00 MC Messiah ir DJ Emilio pasirodymas;
21.30-22:00 Grafitų piešėjai pristato savo kūrinius.


Šiame straipsnyje: pc panoramagrafiti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių