Quantcast

Galimybių paso neturintiems studentams užsivers VU bendrabučių durys

Galimybių paso ar kitų vakcinaciją, ar draudimą skiepytis patvirtinančių dokumentų neturintiems Vilniaus universiteto (VU) studentams užsivers bendrabučių durys. Tie, kurie bus piktybiškai nenusiteikę skiepytis, turės ieškoti kito būsto, kuriame galėtų apsistoti.

Pasak Vilniaus universiteto būsto vadovo Nerijaus Cicilionio, galimybių pasą, neigiamą PGR testo atsakymą ar dokumentą, kuriame parašyta priežastis, kad vakcinuotis nuo COVID-19 nerekomenduojama, VU studentai turės pateikti iki penktadienio, rugsėjo 10-osios.

„Taip Vyriausybė nusprendė, kad į paskaitas be galimybių paso patekti nebus galima“, – apie pastarąjį pokytį portalo kauno.diena.lt žurnalistams tarstelėjo N. Cicilionis.

Be viso to, galimybių paso ar kito iš įvardytų dokumentų nepateiksiantys studentų į bendrabučius aplankyti atvykstantys giminaičiai ar draugai, į vidų taip pat nepateks.

„Studentas atsako už savo svečius, kad jie būtų pasiskiepiję ir nekeltų grėsmės. Jei kažkoks giminaitis, lankydamasis bendrabutyje, užkrės 500 studentų, tai nemanau, kad tai bus geriau negu, kad jis ten neateitų“, – svarstė Vilniaus universiteto būsto vadovas.

Pašnekovas pridūrė, kad jei atsiras tokio tipo studentų, kurie iki nurodyto termino dokumentų vis dėlto nepateiks, bus aiškinamos priežastys. „Bet jeigu bus tokių, kurie sakys, kad: „Aš piktybiškai gyvensiu be skiepo ir kelsiu kitiems grėsmę“, tai, manau, kad taip – (jie turės išsikelti iš bendrabučių – „Kauno diena“). Nemanau, kad prioritetas bus tie keli žmonės, kurie kels grėsmę kitiems studentams, gyvenantiems bendrabutyje“, – pabrėžė N. Cicilionis.

Pašnekovo teigimu, kol kas neaišku, kiek tokių studentų yra ir ar bus. Priklausomai nuo atsirasiančio jų kiekio, gali būti, kad vietos, kurioje šie galėtų gyventi, ieškos ir Vilniaus universiteto būsto atstovai.

Pagrindinis tikslas yra saugumas, o ne kažkoks formalus popierėlis, tai to ir siekiame.

Dėl pirmojo kurso studentų problemų kilti esą neturėtų – kai kurie iš jų vos atvykę esą jau pateikė galimybių pasus. O vyresniųjų kursų studentų yra apie 3 tūkst. Tačiau ne visi jie gyvena bendrabučiuose, kai kurie yra mobilūs.

„Studentų reakcijos į tokį sprendimą – kaip ir visų žmonių Lietuvoje. Dalis galbūt yra nepatenkintų, dalis – pritaria. Studentai gi nėra atskiri Lietuvos gyventojai, kurių reakcijos galėtų būti skirtingos nei visų kitų žmonių“, – kalbėdamas apie sulaukiamas reakcijas samprotavo pašnekovas.

„Pagrindinis tikslas yra saugumas, o ne kažkoks formalus popierėlis, tai to ir siekiame – apsaugoti visus gyventojus. Virusas greitai plinta ir po to atsiranda daug problemų apsaugoti kitus“, – tvirtino Vilniaus universiteto būsto vadovas.

Paskaitos VU šiemet vyksta mišriu – kontaktiniu ir nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip sauksi taip atsilieps

Kaip sauksi taip atsilieps portretas
O seimo durys neuzdarytos seimo nariams be galimybiu paso?

siems nu Dulkejusiems

siems nu Dulkejusiems portretas
valdziagyviams /stogas/ nepavaziavo bet jo isviso nera nes uzprogramuotiems bioklonams ir kt VRK padarams uztenka programos idiegtos i atminties bloka========

Medicinos bankas bankrutuoja?

Medicinos bankas bankrutuoja? portretas
Medicinos bankas bankrutuoja? Pensininkai puolė atsiiminėti indėlių ir perkelti sąskaitas į kitus bankus, nes /Medicinos bankas niekada neišdavė jiems kredito/debito kortelių, jo skyriai randasi prekybos centruose, kurie nuo pirmadienio reikalaus /Gavnolimybių paso, taigi pensininkai negalės pasiimti savo pensijos...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių