Quantcast

G. Nausėda atvėrė Prezidentūros kiemą kultūriniams renginiams ir lankytojams

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį atvėrė Prezidentūros kiemą kultūriniams renginiams ir pristatė naują kiemelio elementą – fontaną.

Anot G. Nausėdos, 1995 metų Prezidentūros komplekso apstatymo plane buvo numatytas fontanas, tačiau „projekto įgyvendinimo kažkuriuo laikotarpiu tas elementas pasimetė“.

„Mes jį sugrąžinome ir įgyvendinome. Dar ypatingai svarbu kad kartu su šiuo fontanu Prezidentūra atsiveria, atsidaro šie vartai, žmonės, kurie norės čia lankytis, galės tai padaryti darbo dienomis nuo 18 ik 23 valandos, pasidžiaugti gražia aplinka, fontanu, pasėdėti, pamedituoti, pabendrauti. Savaitgalį ir švenčių dienomis tai bus galima daryti visą dieną – nuo 11 iki 23 valandos“, – sakė G. Nausėda, po susitikimo su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi.

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

Anot jo, po susitikimo su kultūros atstovais, nevyriausybinėmis organizacijomis, nusprendus atverti erdves Vilniaus mieste, sutarta dėl 50 įvairių miesto erdvių atvėrimo. 

„Ir Prezidentūros kiemas taip pat bus viena iš tų erdvių. Taigi, visos kultūros įstaigos, rengėjai – profesiniai, komerciniai, nevyriausybiniai ir valstybiniai –  galės pasinaudoti mūsų erdvėmis, kad organizuotų įvairius kultūros renginius ir galės padaryti tai savivaldybės tinklalapyje numatytose vietose“, – tvirtino G. Nausėda.

Jis pabrėžė, kad Prezidentūra yra „integrali Vilniaus miesto dalis“ ir tokia išliks.

R. Šimašius: renginiams skirtos 54 vietos

R. Šimašius teigė, kad idėja atverti viešąsias vietas renginiams – „suremti pečius ir pastatyti tiltus, kad žmonės galėtų pasimėgauti kultūra“, o patys atlikėjai galėtų daryti tai, ką geriausiai moka.

„Vilniuje mes paskelbėme visą sąrašą vietų, kur paprastai būdavo imama rinkliava už įvairius renginius – mokamus ar nemokamus. Dabar priimtas sprendimas, kad nemokamai visos vietos yra atveriamos: 38 viešos vietos ir 14 institucijų kiemų, dar keletas privačių kiemų. Iš viso – 54 vietos ir tikiu, kad sąrašas ilgės“, – vylėsi jis.

Šalies nacionalinės kultūros ir meno įstaigos praėjusią savaitę sakė švelnėjant karantinui pasigendančios galimybės rengti renginius lauke ir pripažino, kad Prezidentūros kiemas galėtų būti viena patogiausių erdvių koncertams ar spektakliams, jei pavyktų suderinti biurokratinius klausimus dėl saugumo. Apie tai, kad jau rugpjūtį čia galėtų rodyti spektaklius, užsiminė ir Nacionalinio dramos teatro vadovas Martynas Budraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to vilniaus gatve

to vilniaus gatve portretas
o del dviraciu taku tai MERAS MALACIUS! gerai jis sugalvojo,gerus keliukus nutiese! UZ TAI JAM DIDELIS ACIU!!!

Anonimas

Anonimas portretas
stikliu gatve paverte girdyklom m.y.za.linem,vilniaus gatve ir m.y.za.linem atidave,greit visas senamiestis pavirs prasmirdusia arklide! jiems nusispjaut i gyventoju gerove,gyventojai istisai nuodyjami sieno dumais!

vilniaus gatve dviraciu takas

vilniaus gatve dviraciu takas portretas
ilgai galvojau ka grazaus apie simasiu parasyt. Durneli tu mašiau, važiuotu i savo tarybu taurage atgal
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių