Quantcast

G. Kilčiauskienė: Vilnius – Europos aukso vidurys

Lietuvos sostinę turistai turėtų mėgti ir dėl to, kad čia net siauriausioje gatvelėje gali prasilenkti su praeiviais. Bent jau taip mano muzikantė Giedrė Kilčiauskienė, vertinanti ne tik Vilniaus muzikinę kultūrą, bet ir jaukias atviras sostinės senamiesčio erdves.

Klubai „Soul box“, „Tamsta“, „Gedimino 9“ Mokytojų namų kiemelis – jei lankotės šiose vietose, būtinai bent kartą turėjote susitikti ir su G. Kilčiauskiene. Pati Giedrė sako, kad dažniausiai stengiasi nepraleisti bet kokių gyvos muzikos koncertų, kurių neskirsto, ar tai popsas, rokas, ar alternatyvioji muzika.

„O kas yra alternatyvioji muzika? Turbūt viskas, nes popmuzikos Vilniuje ir negroja. Bent jau aš nežinau. O visose minėtose vietose lankausi, nes ten dažniausiai ir koncertuoja visi mano kolegos. Na dar, aišku, Kotrynos bažnyčioje, kur vyksta kameriniai koncertai. Išskirti nė vienos vietos negalėčiau, nes kiekviena jų savaip patraukli, turi savų pranašumų“, – sakė ji.

Klube „Soul box“ ją žavi tradiciniai džiazo vakarai, „Tamstoje“ – kartą per mėnesį vykstantys užsienio muzikantų koncertai. Jei muzikantė nusprendžia pasėdėti vakare, ji renkasi arba vieną iš senamiesčio vyninių, arba klubą „Cosy“. Į miestą išlįsti esą norisi visais metų laikais, išskyrus žiemą, – greičiausiai dėl to, kad į pavasarį įsibrovę žiemiški orai šiemet spėjo visiems taip įkyrėti.

„Šiaip man miela visame Vilniuje – nors užaugau Justiniškėse, dar būdama paauglė, vos grįžusi iš mokyklos, pasidėdavau kuprinę ir keliaudavau į miestą. Palikdavau tik mamai raštelį ant šaldytuvo. O keliaudavau nebūtinai į senamiestį. Aišku, yra nuostabių vietų, pavyzdžiui, Užupis – visiškai atskira respublika tikrąja to žodžio prasme. Jį galima palyginti nebent su Kristianija Danijoje. Tiesa, tame rajone nesu daug vaikščiojusi, todėl bent vienos dienos ekskursija nepakenktų“, – prisipažino G. Kilčiauskienė.

Dainininkė sako niekada, net išvykusi į užsienį, neimanti žemėlapio – eina ten, kur mato akys. Todėl ir Vilniuje svečių nevedžiotų turistiniais maršrutais. Nors, aišku, senamiesčio aplenkti tikrai neplanuotų. Vilnius jai – idealiausias miestas norintiems pabėgti nuo europietiškų didmiesčių komercijos, tačiau kartu ir gražus, jaukus bei civilizuotas.

„Man atrodo, kad tai labai neblogas aukso viduriukas. Nes, tarkime, Briuselyje man per daug kavinių, parduotuvių. Tikrai nenorėčiau, kad jų tiek būtų Vilniuje. Jei perkeltume Pilies gatvę į kokį nors vokišką miestelį, jis būtų nušlifuotas, nupopsintas iki beprotybės, – kur pas mus telpa viena kavinė, ten tilptų trys. Nenorėčiau ir kad Rotušės aikštė būtų užpildyta staliukais. Įspūdis toks, kad Vilnius yra kur kas erdvesnis už kitas sostines. Čia jauku“, – pripažino ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SMB

SMB portretas
Net nejuokinga. Aplankius kitus Europos didelių miestus Vilnius pasidaro didelis Š.

fghgftyrgfgvghcvxf

fghgftyrgfgvghcvxf portretas
koks vidurys? koks auksas? juk reket kad baltarusija jau neeuropa, tai apie koki cia viduri galima sneket, tik kaip apie pakrasti su siukslinu.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių