Quantcast

G. Grušas apie T. Matulionio beatifikaciją: tai yra istorinis įvykis

Arkivyskupo Teofiliaus Matulionio beatifikacija yra reikšminga ne tik Lietuvai, bet ir visam pasauliui, tvirtina arkivyskupas Gintaras Grušas, išreiškęs lūkestį, kad ateityje palaimintaisiais bus paskelbti ir kiti lietuviai tikėjimo kankiniai.

Iškilmėse dalyvaus paties popiežiaus siųstas Šventųjų skelbimo kongregacijos prefektas kardinolas Angelo Amato. Arkivyskupo G. Grušo vertinimu, taip T. Matulionio beatifikacija iškeliama tarptautiniu mastu.

„Tai istorinis įvykis, todėl labai raginu žmones dalyvauti. Po pačios beatifikacijos sarkofagas su relikvijomis bus pastatytas Vilniaus Arkikatedroje, žmonės galės ateiti, prisiliesti, pasimelsti, prašyti malonių – tai bus išskirtinė proga“, - kvietė arkivyskupas.

Primenama, kad sekmadienį tiesiogiai nuo 13.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir nuo 14 val. per radijo stotį LRT KLASIKA bus transliuojamos iškilmės.

Daugiau apie istorinį įvykį – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pons Grušas antiek glušas,

Pons Grušas antiek glušas, portretas
kad mano jog žmonės patikės šita "pokazūcha"? Tie, kurie susirinko tą dieną buvo paprasčiausiai nubalvoninti. Katalikų bažnyčios autoritetą reikia kelti visai kitaip. Gal jis galvoja, kad mes užmiršom pedofilijos skandalus, iš aukų perkamus tviskančius limuzinus, pačių kunigų celibato nesilaikymą ir prabangų gyvenimą?

turim

turim portretas
pavyzdį Žmogaus nepamynusio savo Tikėjimo Sekime JUO

...

... portretas
Nereikia Lietuvai okupacinės religijos, dabar jau kiti plūsta; - prisiminkim protėvių Dievus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių