Quantcast

„Fluxus ministerijoje“ - moderni Bacho muzikos interpretacija

Ketvirtadienį “Fluxus ministerijoje” Gediminas Gelgotas su Naujų idėjų kameriniu orkestru NIKO bei dainininke Ona Kolobovaite atliks originalią kompoziciją, sudarytą vien iš genialiojo Baroko epochos kompozitoriaus Johano Sebastiano Bacho muzikos.

Publika turės galimybę išgirsti pačius įvairiausius Bacho opusus bei netikėtus jų atlikimus. Vokalinė muzika skambės atliekama styginiais, balsu bus dainuojamos instrumentinės kompozicijos. Dvi smuikininkės, tarptautinių konkursų laureatės - Augusta Jusionytė ir Dalia Simaškaitė - atliks garsiąją ir sudėtingąją Chaconne smuikui solo, skambės Onos Kolobovaitės interpretuojama arija iš stambiųjų Bacho "Mato Pasijų".

"Šis koncertas - ypatingai tinkamas ramiam prieššventiniam laikotarpiui. Bacho muzika šviesi ir turinti didelę galią. Neabejoju, kad kiekvienas jos klausantis, kaip ir ją atliekantis, tą galią tikrai pajus" - teigė orkestro vadovas Gediminas Gelgotas, atskirus Bacho muzikos opusus sujungęs į originalią, vientisą kompoziciją.

Kartu su dainininke Ona Kolobovaite Gelgotas ir NIKO scenoje jau ne pirmą kartą. 2007 ir 2008 metais menininkai kartu parengė muzikinį projektą "Musicality of Life" Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Koncertas gruodžio 23 d. 19 val. Bilietus nuo 20 iki 30 litų bus galima įsigyti renginio vietoje, likus valandai iki pasirodymo. Išankstinė rezervacija: giedre@niko.lt arba telefonu +370 622 00036.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių