Quantcast

Filmo apie J.Ivanauskaitę premjera jau trečiadienį

Trečiadienį 19 val. Vilniuje, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ – ilgai laukto dokumentinio filmo apie rašytoją, dailininkę ir keliautoją Jurgą Ivanauskaitę premjera. Joje dalyvaus ir filme atsiminimus pasakoję žinomi Lietuvos žmonės.

„Šokis dykumoje“ – dokumentinis biografinis filmas apie Jurgą Ivanauskaitę, pristatantis jos gyvenimą, kūrybą ir visuomeninę veiklą. Bet tai filmas ne tik apie ją – jis apie mus visus. Apie laisvę ir baimes, apie silpnumą ir stiprybę, ieškojimą ir atradimą, išbandymus ir pergales.

„Džiaugiuosi padarytu darbu, tik gaila – nėra atokvėpio tam, kad sustotum ir tą darbą dar kartą, jau šiek tiek atitolusi, įvertintum. Manau, kad bet kuris žiūrovas filme suras sau artimų sąlyčio taškų, kiti tiesiog ateis „susitikti“ su mylima autore“, - sakė filmo režisierė Agnė Marcinkevičiūtė.

Kaip sakė aktorė Birutė Mar, „filmas – tai sakralaus ir šviesaus darbo, kuriam negailėdami jėgų ir laiko buvo susibūrę patys įvairiausi žmonės, rezultatas, liudijantis, kad ryšys su Jurga nenutrūksta.“ Birutė Mar suvaidino poetiniuose-vaidybiniuose intarpuose, kurie sujungė dokumentines juostos dalis. „Mano vaidmuo – tarsi įvairios Jurgos meditacijos būsenos, žyminčios skirtingus jos gyvenimo etapus. Tuos periodus, jos sielos šokį atskleidžiame ir per jos besikeičiančią išvaizdą“, – pasakojo aktorė.

Filmo prodiuserė Živilė Gallego, su Jurga Ivanauskaite susipažinusi filmuojant „Nuodėmės užkalbėjimą“ (rež. Algimantas Puipa), džiaugėsi, kad dvejus metus trukęs filmo kūrimo etapas pagaliau baigtas ir į ekranus atkeliauja valandos ir dešimties minučių filmas.

Nuo vasario 19 d. filmas bus rodomas k/t „Skalvija“ (Vilnius) ir „Dainava“ (Alytus), nuo vasario 20 d. –k/t „Cinamon“ (Kaunas ir Klaipėda), k/t „Garsas“ (Panevėžys) ir k/t „Spindulys“ (Marijampolė), nuo vasario 21 d. – k/t „Atlantis Cinemas“ (Šiauliai).


Šiame straipsnyje: ivanauskaitėŠokis dykumoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių