Quantcast

Filharmonijoje – svečias iš Jungtinių Valstijų

Trečiadienį, vasario 18 dieną, Filharmonijos Didžiojoje salėje koncertuos iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykęs pianistas Andrius Žlabys ir Valstybinis Vilniaus kvartetas.

Aukščiausią meistriškumo lygį pasiekęs Vilniaus kvartetas klausytojams nuolat pateikia naujų įdomių sumanymų. Ciklo „Kvartetas ir fortepijonas“ koncertuose kamerinės muzikos mėgėjai išgirs nemažai talentingų pianistų. Vienas jų – Andrius Žlabys.

Pianistas koncertuoja visame pasaulyje kaip solistas ir kamerinės muzikos atlikėjas. Tapęs Klyvlendo tarptautinio pianistų konkurso laureatu (2003), jis grojo su Niujorko, Bostono ir Klyvlendo simfoniniais orkestrais. 2001 m. A. Žlabys debiutavo garsiojoje „Carnegie Hall“ su Niujorko jaunimo simfoniniu orkestru.

Pianisto koncertai vyko „Avery Fisher Hall“, „Concergebouw“, „Carnegie Zankel Hall“, „Carnegie Weil Recital Hall“, „Teatro Colon“, „Wigmore Hall“, „Musikverein“, „Suntory Hall“ ir kitose prestižinėse salėse. Europoje jis dalyvavo Y. Menuhino, Zalcburgo, Lokenhauzo festivaliuose. Su G. Kremeriu koncertavo Japonijoje, Kinijoje, Europoje ir Pietų Amerikoje. 2007 m. pavasarį debiutavo su Roterdamo simfoniniu orkestru.

Koncerto pradžia – vasario 18 d., 19 val.


Šiame straipsnyje: filharmonijaŽlabys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių