Quantcast

Festivalį „Skamba skamba kankliai“ užpustė dulkės

Vilniuje jau ketvirta diena tęsiasi tarptautinis folkloro festivalis "Skamba skamba kankliai". Šeštadienį, šventei persikėlus į Sereikiškių parką, susirinkusiųjų nuotaiką kiek sugadino vėjo nešamų dulkių debesys ir sausra.

"Žmonių, žinoma, mažiau nei indų mugėje, tačiau čia linksmiau", - portalui įspūdžiais dalijosi ir ten, ir ten suspėjęs pabūti vilnietis Kostas.

Anot jo, nuotaika būtų puiki, jei ne dulkės. Vilnietis piktinosi, kad miesto valdžia nepasirūpino bent kiek vandens užpilti, mat, saulei išdžiovinus Sereikiškių parko neasfaltuotus takus ir pakilus vėjui, dulkių debesys vargina ne tik festivalio žiūrovus, bet ir prekybininkus.

Pastarieji pritarė, kad valdžia galėjo tuo pasirūpinti. "Dabar maistą ir gėrimus tenka slėpti, kad smėlio vėjas neprineštų", - rūpesčiais dalijosi vienas prekeivių.

Vyriškis pripažino kol kas mažai ką pardavęs. "Labiausiai perka alų", - šypsojo prekybininkas, rodydamas į praeivius.

Portalo kalbinti šventės dalyviai, atėję į Sereikiškių parką tautodailininkų mugės ir užsienio kolektyvų koncertų pažiūrėti, teigė esantys patenkinti festivaliu ir pripažino labiausiai laukiantys vakaro, kai prasidės tradicinis šokių vakaras "Šokim, trypkim, linksmi būkim!"

Portalas jau rašė, kad šiemet festivalio planavimas prilygo ekstremaliam išbandymui. Mat visi renginiai buvo planuojami tikintis įprasto 200 tūkst. litų biudžeto. Tačiau įsisiautus didžiojo sunkmečio audroms, privatūs rėmėjai atsuko nugaras, o Kultūros ministerija teskyrė 30 tūkst. litų.

Net tradicinio festivalio akcento – didelio torto – niekas nepanoro padovanoti jo dalyviams ir svečiams. Tik sumokėjus 1000 litų už produktus, iškepti ir atgabenti net 15 m ilgio pyragą, kuris gali būti įrašytas į šalies rekordų knygą, sutiko prekybos centras "Rimi".

Nemokamai juo pasivaišinti visi kviečiami sekmadienį 15 val. vaikų folkloro šventėje "Saulytė".

Gegužės 30 d. (šeštadienis)

Sereikiškių parke

18 val. – Festivalio svečių koncertas.

20 val. – Tradicinių šokių vakaras "Šokim, trypkim, linksmi būkim!"

Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30)

20 val. – Folkloro solistų, duetų, tercetų koncertas.

22 val. – Nakties muzika. Lietuvių folkloro improvizacijų koncertas. Dalyvauja V.Povilionienė, P.Vyšniauskas, G.Kovėra, T.Kaškurevič, R.Kamičaitis.

Gegužės 31 d. (sekmadienis)

Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30)

14 val. – Tradicinių giesmių valanda. Kelmės mažojo teatro spektaklis "Kražių skerdynės".


Šiame straipsnyje: Skamba skamba kankliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių