Quantcast

Fejerverkai sostinėje netilo iki paryčių

Naujuosius Vilnius sutiko nuo fejerverkų liepsnojančiu dangumi. Fejerverkų lietus, prapliupęs laikrodžiams mušant vidurnaktį, nustojo tik po gero pusvalandžio. Pavienių šviesos pliūpsnių buvo galima išvysti iki pat paryčių.

Nuo kalvos Naujininkuose žvelgiant senamiesčio link, piršosi viena mintis – bent jau Naujųjų naktį vilniečiai nusispjovė į vis dar gniaužtų nenorintį atleisti sunkmetį ir susikūrė sau šventę. Margaspalviams fejerverkams pinigų negailėta: miestas, kiek akis užmatė, žėrėjo, švietė, poškėjo ir sodriai kvepėjo paraku.

Tuo metu Rotušės aikštėje, kur 22 val. prasidėjęs koncertas jau buvo įsisiūbavęs, vilniečiai degino šaltas ugneles, glėbiasčiavosi ir fotografavosi. Į miestą žmonės išsiruošė šventiškai pasipuošę – su kaukėmis, burtininkų kepuraitėmis, elnių ragais ar zuikių ausytėmis, rankose laikė balionus. Netrūko ir šampano, nors įeinančius į aikštę tikrino apsaugininkai.

Rotušės prieigose miestiečiai net nesislapstė – atvirai liejo putojantį vyną, kai kurie - alų, pasitaikė ir tokių, kurie šildėsi degtine. Po koncerto aikštės prieigose mėtėsi tušti alkoholinių gėrimų buteliai.

Nors senamiestyje naudoti pirotechnikos gaminius draudžiama, Naujuosius pasitinkantys miestiečiai to paisyti nenorėjo, todėl petardos skraidė visur. Norintiems išvengti nelaimės žmonėms teko palenkti galvas ar atsitraukti nuo įkaušusio jaunimo linksmybių epicentro.

Koncertui Rotušės aikštėje pasibaigus, minia ėmė skirstytis. Vieni miestelėnai patraukė į stoteles, kur dar ir antrą valandą nakties buvo įmanoma sužvejoti autobusą, kiti - kvietė taksi. Pastariesiems sekėsi nekaip - taksi operatorės gerų žinių turėjo retai. "Visi ekipažai užimti", "Neturime mašinų", "Būtume nebent po valandos ar pusantros" – tokių atsakymų dažniausiai sulaukdavo miestiečiai. Nesprendę neeikvoti laiko, o ir prasiblaivyti, kai kurie namo traukė pėsčiomis. Būrelius iš miesto centro žingsniuojančių pėsčiųjų buvo galima sutikti ir kopiant į Ukmergės gatvės kalną.

Nors įveikę ne vieną kilometrą, keleiviai buvo nusiteikę pakiliai. Praeiviams linkėjo laimingų Naujųjų metų, mojavo pro šalį dumiančių automobilių vairuotojams.

Trečią valandą nakties Vilniuje buvo ramu – dar nesnigo. Eismo sąlygos komplikuotos, tačiau prie to jau spėjome priprasti.    


Šiame straipsnyje: Naujieji metai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių