Quantcast

Fabijoniškėse judėti pėsčiomis ar dviračiu bus dar patogiau

  • Teksto dydis:

Fabijoniškėse sostinės savivaldybė atnaujina vieną svarbiausių pėsčiųjų ir dviračių trasų. Iki metų pabaigos 1,5 km ilgio atkarpoje nuo Ateities iki Fabijoniškių g. nusidrieks nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, gatvė taps dar žalesnė ir šviesesnė – bus pasodinta naujų želdinių ir atnaujintas apšvietimas, informuoja Vilniaus savivaldybė.

Pėsčiųjų ir dviračių takų atnaujinimui savivaldybė skyrė 700 tūkst. eurų.

„Kad dviratis taptų ne tik laisvalaikio, bet ir patogia susisiekimo priemone, tobuliname infrastruktūrą, o iki 2023 m. planuojame nutiesti ir likusias trūkstamas jungtis pagrindiniame dviračių takų tinkle. Iš taško A į tašką B dviračiu bus galima nuvykti nenutrūkstančia trasa. Artimiausiu metu mieste planuojama ramaus eismo gatvių plėtra, kuriose dviračių eismas organizuojamas bendrame eismo sraute, o ramaus eismo gatvės tampa vientiso takų tinklo dalimi”, – sako Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas.

Planuojama, kad šiemet Fabijoniškėse atnaujinimo sulauks ne tik S. Stanevičiaus g. bet ir 1 km ilgio takai Fabijoniškių g. atkarpoje nuo Ateities g. iki įsukimo į Ukmergės g.

Šie takai įsilies į bendrą miesto takų sistemą, jungsis su esamomis trasomis palei Ateities gatvę, o nutiesus Šiaurinę gatvę, su takais joje ir jungtimis iki Šeškinės gatvės. Be to, planuojama sutvarkyti ir likusias atkarpas, kuriomis bus dar patogiau vykti į miesto centrinę dalį palei Gelvonų ir Ozo gatves.

Šiuo metu tvarkomi Rinktinės, Olimpiečių, Širvintų, Ozo, Erfurto ir Manufaktūrų gatvės pėsčiųjų ir dviračių takai. Netrukus darbai persikels į Žirmūnų trikampį ir kitas jungtis.

Artimiausiu metu planuojama tiesti daugiau kaip 20 km jungčių. Per pastaruosius kelerius metus visame mieste įrengta daugiau kaip 2 tūkst. naujų dviračių stovų, prie kurių galima saugiai prirakinti dviračius, šiemet bus įrengta dar keli šimtai. Skaičiuojama, kad bendros investicijos į dviračių ir dalies pėsčiųjų infrastruktūros gerinimą šiemet sieks apie 6,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vardas

vardas portretas
Ar ne per siauriai jie cia daro? Olandijoje vienpusis privalo siekti 2.5m minimum.

Anonimas

Anonimas portretas
o centre,senamiestyje jau nebeliko zymetu dviraciu taku! tai kur dviratininkams varineti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių