Quantcast

E.Utyra: UAB „Vilnius” šimtadienis

Prieš tris mėnesius išrinktas naujasis Vilniaus meras Vilius Navickas ir jo pavaduotojai galės dirbti toliau. Teismas paskelbė, kad atstatydinto mero Juozo Imbraso ir jo pavaduotojo skundai dėl esą neteisėto naujos valdžios išrinkimo yra nepagrįsti, rašo žurnalistas Evaldas Utyra tinklaraštyje Utyra.lt.

Pasamdytos privačios advokatų kontoros teisininkai savo darbą padarė. Galima lengviau atsipūsti. Galima būtų net ir dirbti pradėti. Kaip nors įrodyti vilniečiams, kad mieste – geresnė valdžia.

Dabar, kai politiniai oponentai ir jų draugai bei draugų draugai nustumti į šalį, o jų vietose – sava kariauna, būtų laikas suvokti, kad miesto savivaldybė – ne privati bendrovė.

Naujasis meras mieste tvarkosi kaip savo UAB`e: mažina išlaidas, atsisako darbuotojų, „gerina” darbo našumą. Kai lieka laiko, sukviečia visus du savivaldybėje likusius žurnalistus ir praneša geras naujienas: sutvarkysime parkus, gal pastatysime stadioną. Kartais pagąsdina: apmokestinsime įvažiavimą į senamiestį, bausime už numestas nuorūkas.
Dar meras labai mėgsta filmuotis ir talpinti filmukus Youtube.

O kokie per šiuos tris mėnesius buvo priimti sprendimai, turėję realios įtakos vilniečiams? Neišrinktas Lukiškių aikštės sutvarkymo konkurso nugalėtojas ir nutrauktas Balsių mokyklos statybos konkursas.

Kas dar? Aplankyti Kanai ir Čikaga. Pirmosios kelionės metu išnuomotu mersu meras nuklydo dar ir Italijon, todėl vėliau teko apsilankyti etikos sargų kabinete. Nuosprendis: pasielgė neetiškai.

Na ir kas? Retam UAB`e už tokius prasižengimus skiriamos nuobaudos vadovams.

Kas dar įvyko per šiuos tris mėnesius? Neprisimenu. Kita vertus, tai tik 100 dienų…


Šiame straipsnyje: utyravilniaus savivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių