Quantcast

Europos parkas – viena iš lankytinų vietų, įtrauktų į maršrutą

Sudaryti nauji turistiniai maršrutai gyventojus ir svečius iš užsienio supažindins ne tik su Lietuvos, bet ir tautinių mažumų istorija bei kultūra.

VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras (VTIC KB) sudarė tris naujus kultūrinio turizmo maršrutus, kuriais bus siekiama populiarinti turizmą Vilniaus mieste ir apskrityje.

„Turistai pasigesdavo informacijos, ką galima aplankyti bei pamatyti ne tik pačiame Vilniuje, bet šalia jo. Nauji maršrutai padės ir gyventojams, ir svečiams iš užsienio pažinti Vilniaus regiono kultūrą, istoriją“, - sakė VTIC KB direktorė Jolanta Beniulienė.

Į kiekvieną maršrutą įtraukta 12-16 kultūrinio turizmo objektų. Siūlomi dviejų dienų kelionės maršrutai sudaro nuo 185 iki 340 kilometrų, norintys keliauti vieną dieną gali aplankyti atskirus objektus. VTIC KB atstovai pataria vykti automobiliu: nors Trakus ir Kernavę galima pasiekti viešuoju transportu, juo į trečiojo maršruto ir kai kuriuos kitų maršrutų objektus nuvykti būtų sunku.

Pirmasis naujas maršrutas „Kūrybos žiedas“ supažindina su Vilniaus regiono menininkų – drožėjų, skulptorių, keramikų, tapytojų, architektų – kūryba. Turistai gali keliauti kunigaikščio Vytauto Didžiojo keliu, aplankyti Tūkstantmečio Angelų kalvą, Kristinos ir Jauniaus Ranonių sodybą-galeriją „Mirnabalis“, akmens skulptūrų parką „Vilnoja“.

Antrasis maršrutas veda „Lietuvos valdovų bei didikų pėdsakais“: į jį įtrauktas Verkių dvaro ansamblis, Liubavo dvaro malūnas-muziejus, Taujėnų ir Užutrakio dvarai, Kernavės piliakalnis ir kitos vietos.

Trečiasis maršrutas – „Rytų vilnija“. Juo pristatomas lietuvių, lenkų rusų, baltarusių, ukrainiečių, žydų, romų, totorių paveldas, tradicijos ir istorija. Maršrutas veda nuo paminklo didžiajam kunigaikščiui Gediminui Vilniuje per Vilniaus krašto etnografinį muziejų Nemenčinėje, Zalavo dvarvietę, Šumsko Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčią, Medininkų ir Norviliškių pilis, poeto, dramaturgo, publicisto Vladislavo Sirokomlės muziejų Bareikiškėse, Nemėžį, Rudaminą, Merkinę, Dieveniškes, ir grįžta į Vilnių – memorialinį Adomo Mickevičiaus muziejų, Rasų kapines.

Maršrutai parengti kartu su partneriu VšĮ trakų turizmo informacijos centras, projekto vertė – 245,88 tūkst. litų, iš jų 85 proc. Sudaro Europos Sąjungos parama ir Europos regioninės plėtros fondo.


Šiame straipsnyje: Europos parkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių