Quantcast

Eurolygos taurė turi antrininkę

1999-ųjų balandžio 22-ąją, prilipę prie televizorių ekranų, šlovinome krepšinio dievaičius – Kauno "Žalgirį", iškovojusius Eurolygos čempionų taurę.

Nuo tos akimirkos praėjo beveik dešimtmetis. Senosios sudėties komandos neliko – ją primena tik nuotraukos ir dainos laimėtojų garbei. O ar pamenate, kaip atrodo taurė, prie kurios tąkart svajojo prisiliesti ne vienas mūsų?

Šeštadienį prekybos ir pramogų centre "Mega" iškilmingą čempionų taurės pristatymą galėjo pamatyti visi krepšinio aistruoliai ar tiesiog pro šalį su pirkiniais skubėję miestiečiai. Tiesa, ji dvigubai didesnė už pačius krepšininkus ir pagaminta ne iš brangiųjų metalų.

Pažvelgti į trofėjaus muliažą ir pabendrauti su aistruoliais, čia atvyko keli krepšininkai. Jaunieji dabartinio "Žalgirio" nariai, nepaisant dabartinės komandos padėties, vylėsi, kad jiems pavyks į Kauną atgabenti dar vieną taurę, tuo tarpu senbuviai, žvelgdami į istorines vaizdo filmų ištraukas, tokios pačios sėkmės linkėjo jaunajai kartai.

"Praėjo daug metų, daugelis mūsų paliko sportą, tačiau krepšinis gyvas", – žvelgdamas į žaliais šalikais pasipuošusių kauniečių minią, ištarė krepšininkas Saulius Štombergas. Po akimirkos sportininkas dingo smalsuolių minioje – ant jo rankų bendrai nuotraukai mielai ropštėsi mažiausi krepšinio aistruoliai, o vyresnėliai tiesė užrašų knygeles įžymybės autografui.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolygos taurė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aušra Petravičiūtė

Aušra Petravičiūtė portretas
Taip tiesa krepšinis gyvas ir toliau garsina, garsins Lietuvą.

Saulius1

Saulius1 portretas
Chm, o kam tas muliažas?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių