Quantcast

Estradą ruošia šventei

Senokai remontą regėjusioje Vilniaus Kalnų parko estradoje verda darbai. Pirmą liepos savaitę sostinėje čia ir kitose vietose vyks Moksleivių dainų šventė.

Kaip "Vilniaus dienai" teigė savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža, darbus planuojama baigti liepos 1 d., nes tądien – sekmadienį – prasideda Moksleivių dainų šventė. Ji vyks iki liepos 9-osios.

Ruošiantis šventei remontuojama Kalnų parko estrada, žiūrovų tribūnų laiptai ir suolai, Vingio parko estrados suolai. Pasak departamento direktoriaus, visi darbai kainuos apie 400 tūkst. litų. Lėšas Kalnų parko estradai sutvarkyti skyrė Švietimo ir mokslo ministerija bei Vilniaus miesto savivaldybė.

Lietuvos mokinių dainų šventėje "Mūsų vardas – Lietuva" tikimasi sulaukti apie 20 tūkst. dalyvių. Šventės dalyviai turėtų pasirodyti trijų dienų programoje: Šokių dienoje "Siemens" arenoje, Dainų dienoje Vingio parke ir Ansamblių vakare Kalnų parke.

Lietuvos moksleivių dainų šventės atskirai nuo Lietuvos dainų švenčių rengiamos nuo 1964 m.

Žiemą švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius buvo paskelbęs, kad dėl taupymo ši iš anksto planuota šventė šiemet neįvyks, tačiau sulaukus jos rengėjų pasipriešinimo ir paraginus Seimo komitetui nuspręsta šventės neatidėti. Tiesa, ji rengiama už mažesnę sumą – nebe 8 mln. litų, kiek anksčiau planuota jai išleisti, o už 5 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių