Quantcast

Muziejui padovanotas V. Landsbergį vežiojęs automobilis

  • Teksto dydis:

Energetikos ir technikos muziejui padovanotas šarvuotas automobilis „Mercedes Benz 560 SEL“, kuriuo buvo vežiojamas tuo metu Lietuvos Aukščiausios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininko pareigas ėjęs Vytautas Landsbergis.

Kaip pranešė muziejus, išskirtinį automobilį verslininko Roberto Dargio iniciatyva padovanojo uždaroji akcinė bendrovė „Eika“.

V.Landsbergį 1991–1993 metais vežiojęs automobilis muziejuje bus pristatytas šį ketvirtadienį. Renginyje dalyvaus tuometinis V.Landsbergio patarėjas užsienio politikai Ramūnas Bogdanas ir vairuotojas Kęstas Daukša.

1982 metais pagamintas šarvuotas automobilis Lietuvos parlamento vadovui buvo padovanotas tuometinės Vokietijos Vyriausybės. Vadovybės apsaugos departamentas automobilį Seimo pirmininkui ir užsienio svečiams vežioti naudojo iki 1994 metų.

2003 metais Seimo kanceliarijos Transporto skyrius automobilį nusprendė parduoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas

Sigitas portretas
trūksta žodžių :)

NA NA

NA   NA portretas
geriau skaičiuoti amžių ne metais , o pagal kovose įgytus randus ______kuo įžymūs, landsbergių dinastija ,_________krovėsi turtus ir kabinosi sau laurus, stovėdami po medžiu ,kai kiti už Lietuvą , gyvybes aukojo ,,,,,sėkmės ,kopijuotojams ,,,,,,

NA NA

NA   NA portretas
geriau skaičiuoti amžių ne metais , o pagal kovose įgytus randus ______kuo įžymūs, landsbergių dinastija ,:
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių