Quantcast

E.Lementauskas: gaila man to V.Urbonavičiaus

Kyšininkavimu kaltinamas buvęs Vilniaus vicemeras, Tvarkos ir teisingumo partijos narys Evaldas Lementauskas tikina, kad bylą jam suorganizavo atkakliai mero posto siekę Vilniaus konservatoriai.

Ketvirtadienį I-jame Vilniaus miesto apylinkės teisme vienas po kito buvo apklausiami E.Lementausko bylos liudytojai. Iš penkių apklaustų Vilniaus miesto tarybos narių – net trys konservatoriai: dabartinis meras Vilius Navickas, jo patarėjas Gediminas Švilpa bei dabar jau į Seimą išrinktas Kęstutis Masiulis. Būtent jų frakcijos nariui Vidui Urbonavičiui galimai siūlyti šimtatūkstantiniai kyšiai.

Visi apklaustieji sutartiniai tikino, kad apie V.Urbonavičiaus bendradarbiavimą su teisėsauga bei jam siūlomus pinigus iki E.Lementausko sulaikymo nebuvo negirdėję. Tačiau visi liudytojai prisidėjo prie buvusiam Vilniaus merui Juozui Imbrasui bei pačiam E.Lementauskui rengtų interpeliacijų.

K.Masiulis teismui atskleidė, kad pradėjus interpeliacija grūmoti ne tik merui, bet ir pačiam E.Lementauskui, šis pastebimai sunerimo. Pasipylė pastarojo skambučiai, prašymai susitikti.

Parašus po interpeliacija rinko ir dabartinis meras V.Navickas, tačiau pokalbiui niekuomet pas E.Lementauską nebuvo kviestas. Tačiau V.Navickas teismui atviravo, kad Tvarkos ir teisingumo partija, siekdama savų tikslų, niekuomet nešykštėjo „dovanėlių“: siūlydavosi padėti sutvarkyti rūpimus klausimus, saviems suieškodavo šiltas darbo vietas savivaldybės įmonėse, kitaip atsilygindavo.

Pats E.Lementauskas iki šiol neigia jam pareikštus kaltinimus kyšininkavimu. Esą visą atsakomybę turėtų prisiimti pagrindinis baudžiamosios bylos liudytojas V.Urbonavičius.

„Žmogiška prasme man to V.Urbonavičiaus yra gaila. Su tokia sąžinės kupra jam teks gyventi visą likusį gyvenimą. Jis turėtų jaustis kaip bedievis klebonas, išprievartavęs bažnyčios chore giedantį berniuką“, - palygino V.Lementauskas.

Plačiau apie E.Lementausko teismą skaitykite - rytojaus dienraštyje „Vilniaus diena“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių