Quantcast

EK pritarė 14,3 mln. eurų valstybės paramai Vilniaus oro uosto terminalo statybai

  • Teksto dydis:

Europos Komisija pritarė, kad Vyriausybė suteiktų 14,28 mln. eurų paramą Vilniaus oro uosto naujo terminalo statybai.

„Komisija nustatė, kad schema yra būtina ir tinkama oro transporto sektoriaus, visų pirma oro uostų paslaugų Lietuvoje, plėtrai remti. Be to, Komisija padarė išvadą, kad schema yra proporcinga, nes ji apribota iki minimumo, ir daro nedidelį poveikį konkurencijai bei valstybių narių tarpusavio prekybai“, – rašoma EK pranešime.  

Pasak jo, tiesioginė dotacija suteiks galimybę oro uoste aptarnauti iki 7,8 mln. keleivių per metus. 

Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas BNS sakė, kad ši parama bus suteikta iš valstybės biudžeto, o likusią sumą finansuos pati įmonė iš 70 mln. eurų Šiaurės investicijų banko paskolos, kurią jis 2020 metais suteikė trijų oro uostų modernizavimui.

Naują Vilniaus oro uosto keleivių išvykimo terminalą už 50,2 mln. eurų (su PVM) statys konkursą laimėjusi bendrovė „Eikos statyba“. Iki 2024 metų pabaigos įmonė pastatys daugiau nei 14 tūkst. kv. metrų ploto terminalą bei pertvarkys 34 tūkst. kv. metrų oro uosto prieigų.

Lietuvos oro uostų operacijų ir infrastruktūros departamento direktorius Arnas Dūmanas yra sakęs, kad investicijos atsipirks per 10-15 metų, o 2030 metais Vilniuje bus aptarnaujama apie 10 mln. keleivių.

Naujasis terminalas bus statomas tarp VIP terminalo su konferencijų centru ir senojo keleivių terminalo. Tuomet bendras Vilniaus oro uosto terminalų plotas išaugs trečdaliu, o keleivių pralaidumas – daugiau nei du kartus iki 2,4 tūkst. keleivių per valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazin

kazin portretas
nejaugi amzinai ES maitins lietuva paramomis?

Antanas

Antanas portretas
Kaip senais gerais laikais - paplaus chebrute druciai pinigelio >

Tai

Tai portretas
ruosiates masinei evakuacijai!?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių