Quantcast

Eismui trukdantys automobiliai sostinėje netrukus bus nuvelkami, bauda sieks apie 50 eurų

Nuo sausio atsiradus galimybei ne tik policijai, bet ir savivaldybių pareigūnams nuvilkti eismui trukdančius ne vietoje stovinčius automobilius, Vilniaus savivaldybė artimiausiu metu žada sudaryti vietų, kur fiksuojama daugiausiai tokių pažeidimų, sąrašą.

Kaip trečiadienį informavo savivaldybė, sausį pažeidėjai bus tik įspėjami, tačiau sudarius minėtą sąrašą, atsiras ir maršrutai, kuriais kuriais kasdien patruliuos specialus transportavimo sunkvežimis su viešosios tvarkos pareigūnu.

„Transportavimo sunkvežimiui pakėlus pažeidėjo automobilį, sprendimas jau nebus keičiamas. Jei vairuotojas kaip tik tuo metu ateis prie savo automobilio, jis turės rinktis – arba automobilis nuvežamas į saugomą aikštelę, arba perstatomas į arčiausiai esančią leistiną neapmokestintą stovėjimo vietą, tačiau abiem atvejais vairuotojui vis tiek teks susimokėti ne tik baudą už KET pažeidimą, bet ir už vilkiko darbą“, – aiškina savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžejus Dinikis.

Anot savivaldybės, automobilio transportavimo kaina sieks apie 50 eurų, o jei automobilis bus nuvežtas į saugojimo aikštelę, pažeidėjui teks susimokėti dar ir už automobilio saugojimą – suma gali siekti iki 10 eurų už parą.

Grįžęs ir neradęs automobilio, pažeidėjas turėtų kreiptis telefonu 112. Bendrojo pagalbos centro operatorius suteiks informaciją, kas nutempė automobilį ir kur kreiptis dėl jo atsiėmimo. Jei tą pačią dieną po automobilio nutempimo vairuotojas nepasiges transporto priemonės, per vieną darbo dieną automobilio savininkui turimais kontaktais bus išsiųsta informacija apie automobilio nutempimo faktą ir atlikti reikiamais veiksmais.

A. Dinikis pažymi, kad iš pradžių Vilniuje patruliuos vienas vilkikas, o per dieną bus galimybė nutempti iki 10 KET pažeidžiančių automobilių. Prioritetas bus skiriamas reprezentacinėms miesto vietoms, skverų prieigoms, viešojo transporto stotelėms bei toms vietoms, kuriose lankosi daugiausiai gyventojų.

„Jei sužinotume, kad daugiabučio kieme automobilis akiplėšiškai pastatytas vaikų žaidimo aikštelėje, jis būtų nutemptas. Tačiau iš pradžių daugiabučių kiemuose patruliuoti neketiname, sutelksime dėmesį į įvažiavimus į kiemus“, – priduria A. Dinikis.

Savivaldybės teigimu, pernai sostinėje viešosios tvarkos pareigūnams teko aiškintis per 47 tūkst. kelių eismo pažeidimų.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Adomas Bužinskas sako, kad palikdami automobilį neleistinoje vietoje, vairuotojai dažnai trukdo kitiems eismo dalyviams – pėstiesiems, tėvams su kūdikių vežimėliais, dviratininkams, neįgaliesiems, dėl užstatytų atliekų konteinerių kartais visame kvartale neišvežamos šiukšlės.

„Baudos ne visais atvejais veiksmingos, tačiau automobilio nutempimas, tikimės, taps papildoma motyvacija būti atidesniems“, – įsitikinęs A. Bužinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Be perspėjimo nuvežti negali ,turi pirmą perspėti savininką ,tada tik per tam tikrą laiką išvežti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių